dimarts, d’octubre 28, 2003

L'anunci de Pasqual Maragall en aquest Diari Cívic

Algun lector ha quedat estorat de veure com un anunci electoral de Pasqual Maragall apareixia en aquest Diari personal. La veritat és que jo també, però penso que tant se val, sempre és millor conèixer a l'adversari. O sigui, benvingut a casa Senyor Maragall!, encara que hagi estat per la porta del darrera i sense prèvia invitació.

Que ha passat?. Simplement que la barra de dalt d'aquesta web, és un espai d'anuncis que jo no controlo i que a traves del cercador Google, és va renovant cada vegada que un lector entra a la web del Diari. La renovació és dins una roda d'anuncis pagats.

Suportar els anuncis és una condició prèvia i impossible de salvar, perquè els serveis de la web, en què hi ha aquest Diari Cívic, són gratuïts.

Aquest servei, anomenat Blogger, fou creat i fins fa poc ofert, per una petita empresa de Sant Francisco a Califòrnia, anomenada Pyra Labs. Fou a ells, que vaig fer els tractes per instal·lar el meu Diari. Fa pocs mesos l'empresa del cercador Google va comprar Pyra Labs i ara tot s'està renovant. Els anuncis, però, segueixen sortint cada vegada.

Els anuncis que surten canvien, segons l'Estat o la nació des d'on és fa la consulta. L'ordinador i diem-ne la seva "matricula" delata on ets fent la consulta i Google s'encarrega d'oferir-te els anuncis que tenen contractats amb l'especificació de l'àrea territorial que s'havien d'oferir. Tot plegat és un servei de Google que anomenen Ad Words Google . Un servei increïble, de pagament, per anunciar Webs.

Maragall i els seus tenen contractat aquest servei. El més bo és que el servei ofereix que l'anunci aparegui, quan surten unes paraules en les recerques dels lectors, que tu has triat. Doncs, el senyor Maragall deu haver triat paraules dins de l'arc del catalanisme per aconseguir "peix" electoral i és clar el meu Diari personal en deu anar ple d'aquest vocabulari. Per això tenim a casa, entre cap i coll, el Senyor Maragall i el seu intermitent anunci.

Però un secret, per qui vulgui fer la guitza a Maragall, d'una forma simpàtica. El servei que ha contractat, a part de pagar una quantitat inicial, paga una altra quantitat cada vegada que algú clica el seu anunci. Doncs, fem perdre uns quants euros de les arques dels socialistes i cliqueu i cliqueu,... moltes vegades el seu anunci, així hauran de pagar. (Recordeu que l'anunci apareix a la Barra de dalt i no sempre surt).

En unes de les clicades, realment mireu l'univers Maragall i al·lucinareu, però val la pena veure-ho. Això no vol dir que el voteu desprès, simplement coneixereu com uns altres compatriotes s'expressen. Bon profit!.