dijous, de novembre 06, 2003

SEGUEIX D'ECONOMIA BRITÀNICA I TURISME


Com que encara estic amb la síndrome de l'últim treball de turisme que he elaborat, dues dades a comentar:


Primer, destacar la novetat que és l'increment del tipus d'interès al 3.75% per part del Banc d'Anglaterra aquest mes de novembre, això representa l'increment d'un quart de punt del tipus d'interès des del 3.50% que era el nivell mes baix en 48 anys. Aquesta pujada és la primera en 4 anys i posa fi a un cicle iniciat l'any 2000 i anul·la la retallada que el Banc d'Anglaterra va realitzar el juliol anterior.

I segon, dir-ho com un titular:
ACCIDENTADA SORTIDA DEL PRIMER VOL LONDRES-REUS DE LA COMPANYIA IRLANDESA RYANAIR

Avui hi havia la inauguració del vol de la companyia aèria Ryanair, Londres (Stansted) - Reus i desprès la via inversa .

L'avió havia de sortir a les 6 i deu del matí d'Stansted cap a Reus, però un cop a l'aire, ha hagut de tornar a l'aeroport britànic per problemes tècnics. Desprès de cinc hores, s'ha tornat enlairar l'avió.

Aquest esdeveniment ha provocat que el primer vol Reus-Londres també quedes retardat.

Un ensurt d'una de les companyies més importants d'Europa, de les anomenades de "baix cost", perquè ofereixen uns preus molt econòmics i uns serveis molt funcionals - compra per internet, sense bitllets, sense menjar gratuït a bord, etc. -.

El que havia d'ésser una festa, ho ha continuat sent, però amb una mica de sordina.

Misèries dels avions i dels aeroports, però un autèntic avenç pel turisme i l'economia de la nostra zona catalana.

Cal dir que la companyia cobra una, si 1 lliura esterlina per viatge (sense comptar impostos). Amb aquests preus potser és poden retardar una mica.

Els preus són rebentats, però comencen a variar diàriament -hora a hora- i de forma automàtica, segons la demanda, en una política de preus molt peculiar, típic les polítiques de "baix cost". I en el mateix avió, asseguts de costat, és poden trobar dos viatgers que un hagi pagat un preu ridícul i l'altre 500 o 800 vegades mes. Visca el mercat lliure!!