divendres, d’agost 06, 2004

Des de fa mesos qualsevol intent de fer alguna cosa amb els convergents catalans o aranesos ha estat un desastre. És com portar merda a la sabata. La plataforma "mobilització catalanista MCAT" creada per donar suport personal a Mas, va tenir una incomprensió constant d'alguns dirigents, sobretot per l'actitud de calçasses de l'Artur i per la mala llet de "l'anestesista major de la mobilització ciutadana" el doctor Jordi Pujol, va acabar quasi en via morta. La intervenció del "Don" Duran Lleida ho va acabar d'esclafar-ho tot. Perquè n'aprenguis nen: a l'oposició i que et moqui la mama!.

A Aran les coses sempre han estat tibants entre els convergents i jo. El boicot, el veto i la calumnia és el plat que m'han servit a mi i a la família, durant anys. Encara hi ha algun cínic que m'ha demanat "lleialtat" a la seva colla!.

Però jo que sóc molt més possibilista i pràctic del que la gent és creu de mi, he intentat fer tota mena de ponts amb els convergents aranesos. L'últim "pontet", va sé fer costat a les Jornades Catalano-Occitanes d'enguany, tot i que fa tres anys varen censurar la publicació d'una conferència que havia fet en unes altres Jornades i que vaig ésser marginat durant els dos anys posteriors. Doncs, seguint la mala sort: el meu curs fou suspès.

I ara també ha estat suspesa la participació aranesa, i per tant la meva participació, al Festival Mundial de la Joventut que s'havia de fer aquest mes al Fòrum de les Cultures de Barcelona. Ni pagant-los-hi totes les despeses el Conselh Generau, no s'ha pogut aplegar el suficient jovent per fer l'activitat. Un nou desastre aranès i un nou desastre meu amb els convergents.
Déu meu, Déu meu....és que no ets convergent?.

Ara el President Maragall ens envia una invitació a Vivéncia Aranesa per participar al XXII Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) que és celebrarà aquest mes de setembre. No és una invitació per tirar-hi coets, perquè l'invitat ho paga tot, i només escolta, calla i aplaudeix. Però mira fa gràcia, veure noves maneres de fer i de veure com aquest organisme segueix enfotent-se i menyspreant la Val d'Aran. Potser valdria la pena anar-hi, per fer un parell de "pontets" amb els socialistes pirinencs i amb els d'Esquerra de la Seu d'Urgell..

La CTP ara està Presidida per Pasqual Maragall i l'actual Secretari General és Joan Ganyet, l'enemic mortal de Paco Boya. Tots dos dels socialistes, però quan és deuen veure toquen paret per no clavar-se els punyals respectius. Ganyet sempre ha pensat que Boya li va robar el lloc al Parlament de Catalunya.

Però Joan, és que ho va fer amb molta gràcia !!!.
Sinó recordem-ho: un militant d'Unitat d'Aran s'apunta a una doble militància i simultàniament és fa del PSC. Llavors d'incògnit, com independent, és fa de Ciutadans del Canvi, a continuació ocupa un lloc a la llista electoral per la quota d'aquesta plataforma de "socialistes d'incògnits", desplaçant militants històrics.

Un procés de metamorfosi insòlit perquè comporta tenir al diputat Boya fent de PSC a Catalunya -ni rastre d'aranès- fustigant, una i altra vegada, amb estil borrellista a la cultura catalana. A veure sinó és genial el número de transformisme.

I sí, anéssim al Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus?.