dilluns, de març 28, 2005

La mona pel meu germà Agustí!!!.

--------------------------------------------------------------
Més material per a llegir:

A "FUTURCATALÀ":

“La caixa d'eines” i el debat nacionalista

Des de fa uns mesos, m'he proposat escriure en tots aquells fòrums catalans i transversals de discussió, que tractin temes de les nacions sense estat i dels nacionalismes. Ni que sigui modestament, cal fer costat a tants nous projectes de futur català.

És important que el lector s'adoni que dic “transversals” o sigui fòrums on totes les opcions hi tenen cabuda, fins i tot aquelles veus que puguin incomodar a la pròpia línia editorial del fòrum. No cal que descobreixi que hi han plataformes que s'omplen la boca de “transversalitat”, “pluralitat” i “unitarisme” i només acullen els seus propis de la tribu, amb aportacions políticament correctes pels seus plantejaments, quasi sempre de militància de partit. Sinó fos per l'ús pervers del concepte de transversalitat, penso que estant en el seu perfecte dret, de fer el que vulguin. Crec fermament en deixar viure i que em deixin viure.

(Clicar aquí per continuar llegint)A "RACÓ CATALÀ":

Què en sabem de la Val d'Aran? (II)

Una primera cosa que sorprèn dels catalans que som catalanistes i/o nacionalistes i/o independentistes és el poc que sabem de la Val d'Aran. Però sobretot sorprèn el poc que estem disposats els catalans a “trencar-nos la cara democràticament”, pels drets nacionals dels aranesos.

I la culpa de tot això no la tenim només els catalans, sinó també la tenen els propis aranesos, però sobretot qui en té la culpa és el nacionalisme espanyol, que a la Val d'Aran no només oprimeix econòmicament i culturalment, sinó que a més s'ha convertit en el discurs ideològic de bona part de la població. (Un 35% explicita obertament el seu espanyolisme i un 40% el té sota el seu aranisme).

(Clicar aquí per continuar llegint)