dilluns, de gener 30, 2006

Henry_Moore

Parlàvem en una reunió del meu currículum i jo vaig dir que era “politicòleg”, perquè tenia una carrera universitària sobre això i que era especialista en “premsa, comunicació i màrqueting” per una banda i especialista en “nacions sense estat” i “nacionalisme” per un altra.

Curiosament la conversa és va centrar en el terme “politicòleg”.

- “Politòleg”, deus voler dir –va insistir un dels assistents.
- No, no “Politicòleg” és com s’ha dir. –vaig insistir.
- Ja sé que tothom diu “Politòleg” quan és refereix a un llicenciat en ciències polítiques, però per a mi és una manera “pija” de dir la meva professió.
- S’ha de dir i escriure: “Politicòleg” i no “Politòleg”.

Segur que em varen prendre per un professional estrany, però és que no suporto quan em modifiquin la meva professió. (Exactament com no suporto que s’equivoquin en el meu nom i cognom compostos, amb dos guionets).

Sort que no els hi vaig dir que en realitat sóc llicenciat en “Govern”. En concret en "Government", que al món anglosaxó és una llicenciatura de ciència política amb amplis components de gestió política, molt més que de teoria política. Dit d’una altra manera, sóc un gestor format en un entorn polític amb eines i pràctica de les escoles de negocis.

Per a mi, no és possible potenciar amb eficàcia qualsevol política de govern, com per exemple “comunicació institucional”, sinó entens el fons polític dels fenòmens que se’t presenten i sinó no tens capacitat professional per gestionar-los.



...