dijous, de juny 21, 2007

En aquesta nova etapa de política institucional aranesa penso que m’haig de dedicar més a reflexionar sobre el nacionalisme aranès i el seu futur “full de ruta”, que criticar una i una altra vegada als responsables del nou govern d’Aran. Esperaré 100 dies com marca la tradició per deixar treballar, i desprès ja comentarem com va la cosa.

Però només tres petits comentaris:
Hi havia alguns funcionaris del Conselh que esperaven l’entrada dels socialistes com les noves forces d’alliberament i s’han quedat frustrats quan els hi ha demanat les claus de les portes de la seu central i han experimentat sorpresos de quin pal van els seus. Ho han trobat una falta de consideració i de respecte.

L’altre comentari és més gratificant:
El nou govern ha ratificat al seu càrrec el Director del Servei Aranès de la Salut (SAS). És un reconeixement públic, que malgrat tanta critica pre-electoral i electoral a la sanitat aranesa, les coses és feien bé. Veurem ara quin serà el cap de turc que és carregaran a l’Hospital, per justificar tanta demagògia com han fet. Amb tota aquesta moguda de ratificacions que encara hem de veure, hi ha alguna cosa que fa molta ferum.

I l’últim comentari sobre el Conselh socialista, que no tornaré a fer fins d’aquí 97 dies:
Desprès de més de 48 hores del nomenament del Síndic Boya no és de rebut tenir una web oficial del Conselh que encara tota estigui basada en l’antic Síndic i l’antic govern. Tant que varen criticar i ara sabran que és fer una web amb una mà al darrera i a peu coix.

Entrant en matèria del món convergent aranès: Voldria abonar que cal anar decididament cap a un Congrés i que cal assumir, dolgui a qui dolgui, una anàlisi profunda dels resultats electorals. Fer d’estruç seria fatal i ens queda molta feina per fer.


...