dimarts, de juny 05, 2007


Final d’una etapa a Aran i per a mi començament d’una etapa de premsa i universitat.
.
De moment des d’ahir oficialment, és va donar un gran pas que ha estat canviar el meu Supervisor de la meva recerca sobre Occitània que faig a la London School of Economics and Political Science (LSE).

Per fer la recerca doctoral, "The contribution of Occitan cultural elites to the Occitan nation-building process", necessitava un altre equip de tutors que entenguessin millor que és això de les nacions sense estat i que és això d’Occitània.

I desprès d’un controvertit i llarg procés administratiu i acadèmic he pogut aconseguir un Supervisor adequat : serà Daniele Conversi.

Conversi, ben conegut a Catalunya pel seu llibre “The Basques, the Catalans and Spain”, és mou entre Londres i Roma i serà de gran ajuda per donar-li aquest toc de frescor acadèmica a la meva recerca, que tan he necessitat i que encara no havia trobat entre tants gurus i buròcrates dels estudis de nacionalisme i dels hispanistes britànics.

No deixa d’ésser un procés del tot romàntic: viure i treballar a Aran; estat lligat a una Universitat anglesa per una recerca; fer un treball sobre Occitània situat logísticament a Tolosa; tenir un supervisor italià; i anar a seminaris i controls a Londres i Roma. Amb tanta moguda, com diu Conversi: Coraggio!!!.
...