dijous, de juliol 19, 2007


Una de les vergonyes més gran que he passat per una acció d’un altre a la Val d’Aran és quan còpia en mà de pàgines d’aquest Blog, el que és líder dels socialistes aranesos i avui Síndic d’Aran, denunciava el seu contingut. Suposo que era un reflex profund dels masovers d’aquesta paratges que se’ls creuen en propietat, i que no feia ni uns mesos, afirmava amb solemnitat, que Aran no hi ha llibertat i hi ha por. L’endemà el mateix líder negociava amb Sindicatura la meva destitució per un article d’opinió que no era del seu grat, desprès -com que no va poder força la destitució- un de la colla em va posar una querella a mi, amb repercussió al director de la publicació.

Tanta histèria i demagògia fa poca pedagogia a una joventut aranesa que se li envia un missatge deformat i se’l convida a l’art de la picaresca de que tot és pot aconseguir amb engany, sectarisme i per apalancament de secta.

Quan estàs treballant en xarxes d’accions urgents de defensa dels drets humans arreu del món, penses que tot el d’Aran és pura pirotècnia d’europeus benestants i que tot plegat és una broma de mal gust i molta barra.

Jo no m’haig de modificar, ni falsejar el meu currículum com han i estant fent d’altres al Conselh Generau d’Aran. El lliure pensament, el ser completament lliure fins i tot carregat de contradiccions, és l’únic que puc oferir com una activitat cívica i de compromís, per això molesto tant, per això m’ho estant fent pagar tant car.
...