dimarts, de setembre 11, 2007

L’Onze de setembre sempre ha estat una diada reivindicativa que he viscut de moltes maneres: a les comissaries en dictadura i en democràcia, o realitzant tasques d’activisme cultural, cívic o en accions propagandistes de tota mena. També han estat dates de sortides de Catalunya cap a llargues estades a l’estranger o d’arribades triomfals a casa. Evidentment també la diada ha significat participar en actes institucionals i a múltiples actes polítics. Tot plegat una aventura de vida, vivint una diada singular a ple compromís. A hores d’ara ja no em cal demostrar res del que vull nacionalment pels Països Catalans, que evidentment vull lliures o sigui independents.

He escoltat el missatge institucional del President de la Generalitat de Catalunya , José Montilla, i apart de la discrepància que hi pugui tenir de com veu l’Estatut i el futur, el contingut, el llenguatge, tots els conceptes nacionals de Catalunya, la terminologia utilitzada, és a dir tot plegat, no m’ha semblat malament. La música de tot el que deia era catalanisme en estat pur, no era nacionalisme català però si catalanisme i sonava bé. Sonava molt bé, perquè ho escoltessin centenars d’immigrants que han vingut a Catalunya. Només per aquest missatge i pel discurs que els hi va fer al “pueblo” quan hi va anar Montilla aquest estiu parlant de la “generositat i integració catalana”, ja ha valgut la pena tenir un “José” a la Generalitat.

Esperem que un dia aquest “José” reivindiqui la independència catalana, com centenars de militants de família immigrada que han i estant reivindicant les llibertats catalanes en la seva plenitud, com una expressió de reivindicar els drets humans.
.
El debat sobre el sobiranisme i el record de Xirinacs marquen els actes de la Diada 2007. Espero que arreli tant de debat, i no sigui pura i estèril rauxa, que no ens deixi fer una bona i eficaç tàctica i estratègia política.
.
Bona Diada!!!.

...