dimarts, de maig 24, 2011

Eleccions a ARAN (I)

En un primer moment, des de l’estómac, només que puc exclamar:
- Ja era hora, al puto carrer!
L’estafa institucional del Síndic Paco Boya s’ha acabat. Al Conselh Generau d’Aran tornarà el nacionalisme aranès.

En un segon moment, des de la raó, només que puc exclamar:
- Que Santa Quitèria ens agafi confessats!

El exSíndic, el nou Síndic, l’amo, el que “es posa el pantalons pels peus” o sigui en Carlos Barrera serà capaç de donar un tom a la misèria en que ens deixen el govern aranès?

Que tinguin molta sort, encara que no es tracta només de sort, sinó de molta imaginació política sense oblidar tots, tots els sectors de la societat aranesa. Perquè no existeixen uns sectors que no cal treballar-hi i servir, perquè són espais dels altres. En aquesta nova etapa, el treballar pel món de la cultura, de la llengua, de l’ensenyament i de la projecció exterior s’ha de fer bé, molt bé perquè ens hi va el futur.

Sort que els nacionalistes d’Aran tenen prou solidesa moral per aixecar políticament, econòmicament i culturalment el País. Sobretot s’ha de retornar l’orgull d’ésser aranès i no un simple ramat passiu, conduit per un funcionari de polítiques foranes.

100 dies d’espera per veure cap on van les coses.

++++++++++++++++++

Genial els resultats dels ajuntaments aranesos!

I que passarà a Vielha on els nacionalistes tenen 6 regidors, els socialistes també 6 i el PP 1 ?
Aquí ho tinc molt clar:

S’ha de buscar un acord entre els nacionalistes i els socialistes. L’alcalde ha d’ésser l’Alex Moga, perquè malgrat que tinguin el mateix nombre de regidors, els nacionalistes han estat els més votats.

És un bon moment per intentar fer això. Per una banda perquè és just, per l’altra banda perquè Vielha passa una crisi que necessita bases amplis d’acord i l’altra perquè el PP no pot demanar el mateix que varen demanar en la passada legislatura, que és fer-se valorar el seu únic regidor a un preu altíssim, com donar-los-hi l’alcaldia, encara que fos per mitja legislatura.

En Juanito Riu, el líder municipal socialista de Vielha està molt afeblit i d’aquí dos dies l’empaperaran al jutjat pel tema de les cabanes. I malgrat que es treu les puces culpant als treballadors de l’administració pública, no s’escaparà tant fàcilment del problema punible. L’acord nacionalistes i socialistes li pot donar un bon coixí de tranquil•litat política. Recordem que el PP són els que han denunciat a Riu, encara que el suposadament culpable, també té una altra acusació d’ofici del mateix afer.

Recordo com des del Naut Aran m’han estat enviant e-mails els socialistes aranesos recordant els candidats de Catalunya i d’arreu de l’Estat que anaven a les eleccions que estaven empaperats o en procés de ser-ho, i casualment sempre s’hi descuidaven el candidat Riu. D’aquí dos dies, això serà impossible d’amagar.

(continuarà)

...