dijous, de gener 24, 2013


Ha estat un esdeveniment important l’aprovació solemne al Parlament de Catalunya de l’afirmació de la “sobirania del poble de Catalunya” i de marcar el  començament formal del procés del dret a decidir.

Hi ha molta feina per fer i tothom caldrà arremangar-s’hi. Aquest 2013 serà un any de pedagogia del procés i el 2014 serà l’època del referèndum.

Aquesta pedagogia l’haurem d’introduir al món socialista del PSC. Lleida és territori PSC i sobretot PSOE. La Universitat de Lleida és la menjadora i el lloc d’acolliment per socialistes que han perdut un càrrec i el Rector n’és el primer que en fa aquesta recollida. S’hauria de tenir cura i tracte exquisit, no per arraconar-los a que siguin uns vulgars “palanganeros” dels fatxes del PP i del de Ciutadans, sinó que de forma natural “surtin de l’armari” i es col·loquin al costat del dret a decidir i molts al costat del sí per la independència.

El cas de l’Alcalde Ros és paradigmàtic. Amb mà de ferro manipula, subvenciona i arracona qui no és dels seus a Lleida. A nivell nacional va de catalanista i víctima de l’aparell espanyolista del seu partit, ara a Ros se li ha de fer pagar peatge: si vol que se’l consideri demòcrata pel dret a decidir ha d’airejar Lleida i “jugar” a la participació real, deixant que el pluralisme floreixi.

D’entrada comptador a zero: tothom demòcrata pel dret a decidir, fins que no es demostri el contrari. Recordem-ho: any de pedagogia i mà estesa.