diumenge, de gener 18, 2015


“Ciutat Morta”

Aquest dissabte jo escrivia a Twitter profundament afectat : @jrcatalunya “CAS 4F vergonya SOLIDARITAT als inculpats RECORD emocionat Patricia Heras VERGONYA G urbana Mossos Polítics Olímpics RÀBIA #TotCiutatMorta”.

Acabava de veure el documental “Ciutat Morta” al Canal 33. Tota una denúncia, en tota regla, a membres corruptes de la Guardia Urbana de Barcelona, a membres dels Mossos d’Esquadra, a una Jutgessa reaccionaria i a una classe política de Barcelona que va preferir mirar cap a un altre cantó.

La denúncia no és als cossos de seguretat en conjunt només, és a persones molt concretes i perfectament identificades.

Un documental sobre mentides i tortures a Barcelona avui. No duran el franquisme: AVUI. Sobre la criminalització d’una joventut per la seva estètica, creences, tendències sexuals i forma de vida. Una criminalització a l’estranger. Una visió reaccionaria d’una Barcelona Olímpica i d’aparador. Unes mentides d’una suposada “esquerra” que és més “caviar” que cívica i uns nacionalistes municipals de merda que voldrien ser “caviar” i són patètics.

Estic a anys llum d’un alcalde olímpic i d’un okupa, però feia temps que mai m’havia sentit tant a prop d’un personatge amb rastes o d’una noia sensible que es va suïcidar per la pressió insuportable d’aquest Cas 4F.

Quan al Twitter vaig veure una piulada d’un acadèmic universitari que pontificava sobre el Cas, no vaig poder resistir dir-li que ara anava d’espanyolista i transgressor del grup GUANYEM de la Colau i de PODEMOS BARCELONA: -és la teva opció i que t’aprofiti, li deia, però li recordava i recriminava que durant l’època del Cas 4F: -tu, com d’altres, hereu la cobertura intel·lectual de l’Ajuntament olímpic i vàreu xiular com sinó fos el vostre problema.

Però a Twitter la piulada estrella va ser la d’un Sindicat dels Mossos d’Esquadra que amb una insuportable poca vergonya, a plena retransmissió del documental, el qualificava de fantasia.

A més, encara més insòlit, un Jutjat va prohibir l’exhibició per la televisió de 5 minuts del documental a petició d’un policia implicat en el Cas. No cal ni dir, que per la Xarxa en vam difondre extensament el tros censurat.