dimarts, d’octubre 06, 2020

PRIMÀRIES a “JUNTS per CATALUNYA” (1)

 



La “casta nostrada”

 

Per una vegada una jutgessa ens ha proporcionat una bona noticia exculpant a Tamara Carrasco dels CDRs, no només per ella que ja és important, sinó també per a tota la mobilització independentista al carrer.

Els CDRs van aparèixer com a resposta a una ANC desmobilitzada i el Tsunami apareix per uns CDRs inútils.

Ara sabem els límits de la mobilització més abrandada i intel·ligent, que ha d’estar disposada a bloquejar i “liquidar” a qualsevol carallot que cremi un sol contenidor urbà d’escombraries, ho faci solet o de manera coordinada.

Guerra total als que fan el joc i la feina bruta dels infiltrats i de l’espanyolisme desestabilitzador.

Ara cal vestir també la mobilització compartida dels independentistes tant al carrer, com a les cases, com a les entitats i com a les institucions autonòmiques.

La “confrontació intel·ligent” no és un lema més o menys feliç del President legítim Carles Puigdemont, és una meta que s’ha de construir.

¿És possible aquesta CONSTRUCCIÓ fer-la amb un independentisme sentimental o un independentisme caviar o un independentisme només de classe o un independentisme infantil?

Que cadascú a la carta hi posi els noms, les sigles de partits i entitats a cada tipus “d’independentisme”.

Però n’estic ben convençut: el problema ara el tenim dins del món independentista i cal sacsejar amb força tota la nostra “casta” dirigent.

La casta per molt “casta nostrada” que sigui, és un inconvenient en el procés organitzatiu i logístic de l’alliberament nacional. Però no cal “eliminar-los” metafòricament parlant, perquè de vegades en els processos polítics hi ha moments de fer “els gegants” i ens fan falta aquesta mena de “Prima Donnes”.

El “càsting” del lideratge del Procés és fonamental. ●

+++

IMATGE: Poema visual de Joan Brossa.