divendres, d’octubre 16, 2020

PRIMÀRIES de "JUNTS per CATALUNYA" (6)

L’INDEPENDENTISME CÍVIC :

¿ On son els nostres líders independentistes davant la segona onada de restriccions socials que desconcerten i empobreixen amplis sectors econòmics ?

 

El del bar del costat de casa anava cridant a ple carrer i davant del seu local:

-Vaja govern de merda que tenim !!!

Jo el sentia des del meu estudi davant el Campus de Cappont de Lleida. Si jo el sentia és que no cridava, sinó que bramava.

L’home estava desesperat per les noves restriccions al seu negoci que l’obligava a tancar, conseqüència de la situació sanitària i de les mides governamentals que s’han pres.

Crec que les mides de restricció s’han de prendre i punt. Jo no discuteixo res de les mides.

Però les restriccions porten un embolcall explicatiu i un suport econòmic potent?

No. El nostre Govern de la Generalitat, suposadament de coalició però que tothom balla la música d’ERC, no explica bé les coses. Només pontifiquen amb una estètica i pràctica de “mosso d’esquadra” de BRIMO.

A més el nostre Govern no parla amb qui ha de parlar dels sectors socials i econòmics organitzats que surten afectats. Surt a la brava, sense haver aconseguit cap consens.

I el més greu, sense haver previst, construït i aprovat unes mides de suport econòmic real, generós i fàcil de rebre. Fins ara les xifres per indemnitzacions tot és la xocolata del lloro.

Un cop el President Torra surt de l’escenari, hi ha un buit que el doctor Argimon no cobreix. Sant Torra almenys explotava les explicacions d’ànima caritativa, encara que ni de bon tros ho resolia tot.

El sacrifici que es demana s’ha d’explicar bé. La confiança s’ha de transmetre.

I els partits independentistes on són?

Que estem commemorant avui?

Quina qüestió nostrada ens treu de la realitat diària avui?

Pels reclutadors independentistes o sigui una espècie de comercials a la recerca d’adhesions a la sobirania de Catalunya, avui es un mal dia.

Sobretot perquè els teus, governen malament, el teu partit està desaparegut, els altres independentistes hegemònics al govern són uns irresponsables i el nostre govern a l’exili no diu ni una paraula.

Tot el país cap per avall i el President legítim de Catalunya a l’exili no diu ni una paraula ?

Ni tampoc s’ha expressat una pressa de posició del seguici del President, ni el seu partit que és el meu, ni els seus parlamentaris, ni els seus congressistes, ni els seus senadors, ni els seus eurodiputats, ni alcaldes, ni tota la tribu, ni una paraula. Però no només falten comunicats sinó que sobretot falten explicacions, raonaments, un acompanyament sentit de la població.

I els candidats de Primàries de Junts on són?

Jo no em puc posar amb res de l’organització de Junts com a partit, d’entrada no és el meu negociat, però si que em puc posar amb el “Junts institucional” que vol tornar a liderar la Generalitat de Catalunya.

I companyes i companys ho poseu molt difícil.

Menys independentisme caviar i més independentisme cívic




Videoclip de la cançó “El cap per aval” (Àlbum El Raval) del grup musical de Gandia: ZOO.