dijous, d’octubre 23, 2003

Diari d'un Senior a la UOC (4)

Penjat de la UOC


Des de fa almenys 21 hores, i mentre escric això encarà continua, a la Universitat Oberta de Catalunya ha quedat penjat o caigut o com tècnicament és digui, tot el seu sistema informàtic i no podem accedir al intranet del Campus. És més greu del que algú és pugui imaginar i sobretot és una sensació psicològica de quedar perdut. Si tens la mala sort de tenir material en llocs del Campus, no pots seguir treballant i si tenies problemes de comprensió o et faltava tens per fer les famoses PAC o sigui les Proves d'avaluació continuada, llavors estàs desesperat.

Ara centenars d'alumnes canviem l'ordinador i trunquem a un telèfon 902 de la Universitat per preguntar que passa i per sentir que et diuen que és Telefónica la culpable, però jo quan m'he llevat, desprès d'haver fet un horari complert de nit per estudiar i treballar, directament he buscat les publicacions digitals catalanes per veure si deien que passava a la UOC, i res de res. Una parada tant important d'un Campus de mes 40.000 persones no en parlava ningú, desprès d'haver passat una tarda, una nit i un mati, alguna cosa no rutlla en aquesta premsa digital. Ni tan sola un diari com el Mundo, que sempre critico per espanyolista, però que té el millor servei digital de tot el mercat de la península, recollia res. He anat a les agencies periodístiques i tampoc. No deu ésser noticia, en canvi si que ho són moltes collonades i anècdotes que ens serveixen la premsa digital tot i que alguna està especialitzada en tecnologia i universitat.

D'un problema de la UOC -i no només de Telefónica- n'he descobert un altre, la falta de reflexes de la premsa digital catalana, alguna d'aquesta premsa avui fent l'agost i els autistes polítics, per tenir els comptes del treball informàtic de les múltiples webs i altres "virgaries" informàtiques dels partits polítics.