dilluns, d’agost 16, 2004

L'altre dia vaig veure per segona vegada una actriu que no he sentit mai en acció, però era tant gran la seva simpatia que n'he quedat prendat. Estava en un programa d'una televisió francesa, fent de convidada en un concurs on s'hi jugaven diners. Ella estava seductora i simpàtica. El programa era una birria, però la seva presencia va pujar l'interès del concurs, precisament per això la varen convidar.

L'actriu és Marianne James, és una espècie de diva de música clàssica i altres estils. Té un físic enorme a l'estil de la Caballé, tot i que estem parlant d'una dona del 62. Marianne_James

A part del que fa la Marianne, que no conec i ja buscaré entre la seva discografia i els seus vídeos, el que m'interessa ressaltar ara, és la seva gràcia i el seu sentit positiu de la comunicació.

És que arriba un moment que entre les petites coses de cada dia i les grans coses, estem envoltats d'amargats que només transmeten vibracions negatives a tothom.

El que encara és més greu, són aquelles actituds negatives dels que ocupen llocs de responsabilitat a l'administració pública.

Quina culpa en té el país de tanta i tant amargat, frustrat o tanta depressió no diagnosticada, dels que estan a primera línia cara el públic, que en comptes de transmetre bon rotllo creen un clima enrarit i frustrant.

Tothom té dret a tenir un mal dia, fins i tot una època dolenta, però s'ho han de fer mirar tantes "menopàusiques" i "pitopàusics" que estan en llocs de "lideratge" i que no fan bé la seva feina i sobretot el que no fan bé és dirigir i motivar equips humans de treball. Perquè els destrossen professionalment i humanament.

Els derrotistes d'Aran i de Catalunya farien bé de mantenir-se allunyats dels llocs de comandament. És impossible il·lusionar a la ciutadania en qualsevol projecte nacional, polític, social, cultural i lingüístic sinó som nosaltres els primers de transmetre utopia i desig. Una utopia tant petita, com atendre amb respecte i de forma positiva al ciutadà en les seves demandes.

Potser fa falta més sexe i més poder cridar de plaer, a ple pulmó, com una diva.

-------------------------------------------

Avui començo una nova gira de treball a diverses poblacions del Baix Aran com a President de Vivéncia Aranesa. Faré nit a Les, i buscaré les vibracions positives de l'aranisme més coherent.