dijous, d’agost 12, 2004





LES FOTOGRAFIES QUE VALEN MÉS DE 3.000 EUROS

Aquest és el deute moral i de serveis prestats que Lengua Viua té aquest any amb el Conselh Generau d'Aran pels diners rebuts. Evidentment són suposicions, perquè tant demanar aquests socialistes "transparència", i ells són els primers d'amagar que reben del diner públic. Només se sap que cobra el "grup Nadau" de música que novament varen contractar aquest any, i està en aquesta xifra. Això sense comptar tot el desplegament propagandístic. Qui paga totes les misses?.

Els polítics d'Aran no volen discussió pública del que pacten als despatxos i Lengua Viua fa de "trobadors" del Festatut, les males persones diuen que varen fer de "titellaires" de l'invent del Conseller Saura.

En les fotos del Festatut celebrat a Vielha el dimarts dia 3 d'agost, podeu veure la quota convergent i la quota d'Unitat-PSC de Lengua Viua, fent costat a l'invent lúdic del govern Maragall. Us estalvio les fotos de mares, pares i nens que els "trobadors" varen mobilitzar. No farem com la Reina d'Aran que per promocionar-se com a futura Consellera de Cultura del Conselh és capaç de sortir a la televisió sermonejant als televidents amb nens ballant a la classe de l'escola, al costat -en el mateix reportatge- d'un diputat fent el míting polític. Arreu del món d'això en dirien: ins-tru-men-ta-lit-zar a la canalla.

És interessant veure en les fotos, per la quota convergent: al professor (primera fotografia) que no pot assistir a les trobades de Vivéncia Aranesa que fem amb el professorat, perquè diu que està preparant oposicions. El Síndic li deixaria fer un descans, aquella nit.

I per la quota socialista: al jubilat que han posat al front d'Unitat-PSC (el que parla pel micro) i que està fent tots els papers de l'auca per ésser l'alternativa electoral oficial a Joan Riu, l'actual Alcalde de Vielha. Joanitooo, cria assessors i et trauran els ulls!!!.

Tranquils!!!... tots és broma, no vull pas mal a ningú, només és que ens estem carregant el país.... i com diu el marit d'una de les harpies nacionals: "Con Franco viviamos mejor". Tot un demòcrata.

Fins ara tota aquesta gent, no em dirigeix la paraula quan ens creuem pel carrer i per extensió també ho fa amb els meus.

Que passarà, doncs, quan expliqui amb pels i senyals, com algun dels seus marits defensaven al "putero/macarra" que administrava la Casa de barrets de Vielha que és volia legalment tancar, mentre és cremava de forma intencionada el comerç de l'Alcalde i nosaltres rebíem notes d'amenaces?. Llavors potser si que faran morros justificats, mentre el suposat delinqüent està missing i en "crida i cerca".

Com tothom és fa un fart de dir-me: la Val d'Aran és molt petita i ens coneixem tots. Fins i tot, qui són els barruts i les barrudes. Començant per mi. És que sóc una mala persona, perquè explico el "rerafons" de les coses.

Felicitats Conseller Saura ja teniu el trofeu per la propaganda.