divendres, d’agost 13, 2004

Green_Park


Mireu bé la fotografia, perquè aquest és el meu món des de fa molts anys.

Aquest passeig londinenc és de Green Park, però podria ésser de qualsevol parc del centre o de la perifèria de Londres, del Gran Londres. En aquest ambient de soledat, he pensat una i mil vegades com potser Aran i Occitània i com poden ésser els Països Catalans. En aquest ambient guanyo una força increïble per carregar piles pels ideals i la integritat del moviment cívic i polític en el que em moc. No us podeu imaginar com és el Londres profund, el que em permet fer un treball social i de premsa amb la gent de barri, i a un altre nivell amb el món acadèmic. Estimo Londres i també em sento londinenc.

Des de sempre m'ha excitat, sí sí ... excitat, la llengua anglesa aplicada a la politicologia i sobretot a la neurologia. Des de petit estudiar en anglès ha estat una fascinació. Paradoxalment el meu anglès és macarrònic, amb un fort accent de l'Eixampla barcelonina, però sempre ho confonen com si jo fos un italià de Roma.

Acabo de veure el reportatge de denúncia de la BBC sobre la corrupció a la designació de les seus olímpiques que ha emès TV3, i ha estat una excel·lent investigació de periodisme. Quina enveja de com treballen aquests professionals. Em sabria greu que la candidatura de Londres pel 2012 no se'n surti per culpa del reportatge, però aquest és el preu de la llibertat.

A mi m'agrada molt l'Alcalde laborista de Londres: Ken Livingstone i seria molt enriquidor treballar en algun dels seus equips, per exemple treballar al voltant del "Cultural Strategy Group".

També per a ells, òbviament, seria negatiu no aconseguir els Jocs per a Londres. A mi no m'interessen ni un borrall els Jocs com esdeveniment esportiu, però si m'interessa molt com a impulsors de les reformes urbanes i socials. Imagineu com potenciaria Londres, el meu Londres, una de les grans capitals del món !!!.

Com podeu veure la meva vida és mou entre un país petit i una ciutat enorme, una estimulant aventura mentre la il·lusió, i no el cos, aguanti. La resta són misèries.


Ken_Livingstone_Alcalde_de_Londres