dissabte, de març 12, 2005

 11M_Pilar_Manjon

----------------------------------------------------------

A la xarxa existeix una web, bastant nova, denominada FUTURCATALÀ i que té com a lema: “Forum nacional català”.

En el seu apartat de presentació expliquen que són i diuen: “... FUTURCATALÀ és un web especialitzat en política catalana, difusor d'informacions i opinions relatives al futur del nostre país i al de totes les nacions sense estat. En aquest sentit, pretén esdevenir un punt de trobada obert a totes les persones que estimin Catalunya, tant si són d'esquerres com de dretes. La nostra intenció és treballar per la llibertat del nostre poble i amb aquest propòsit volem suscitar el debat i l'anàlisi...”.

Doncs bé, hi he començat a fer una primera aportació periodística, perque vull contribuir a ajudar a la creació d’una plataforma de reflexió ciutadana del nacionalisme, com és aquest projecte.

Projecte molt esperançador, fet des del voluntarisme i amb ganes d’aportar eines útils de debat. Ara només calen lectors i fer bullir l’olla de la reflexió creativa i crítica, la base de la llibertat.

FUTURCATALÀ, junt amb altres iniciatives populars, sorgides des de la base de la societat civil, com l’històric i vigorós RACÓ CATALÀ per exemple, van creant aquesta enorme xarxa en la nostra llengua i sobretot des de la nostra manera de mirar i analitzar el món.


A FUTURCATALÀ : article “Els drets humans i el nacionalisme”. (Clicar)

A RACÓ CATALÀ : article “Què en sabem de la Val d’Aran ? (1) (Clicar)

(Només dir, que en aquesta última Web, hi ha un error quan se’m presenta acadèmicament, perquè avui no sóc professor de la LSE sinó que en sóc investigador a la LSE, perquè tot quedi clar, ben legal i no és molesti ningú del gremi).