dilluns, de juliol 11, 2005

 L’Alcalde_de_Londres



Avui els diaris electrònics de mig món, i demà ho faran els de paper, publiquen fa fotografia de l’alcalde de Londres, Ken Livingstone, agafant el metro cap a la feina. Certament és una actitud per mostrar normalitat. El senyor alcalde, avui de vint-i-un botó, agafa l’estimat metro, sabent-se rodejat de fotògrafs.

Però la veritat, és que el senyor Livingstone, agafa moltes vegades el metro cap a la feina. Jo l’he vist algun cop, i sempre porta alguna cosa per camuflar-se. Normalment quan fa fred o entre temps, porta com una espècie de gavardina que és posa el coll fins el nas, com si fos una bufanda, per passar desapercebut Quan el vaig veure sortint de la London Bridge Station, en vaig quedar sorprès, i de cop vaig buscar l’escolta. I no la vaig saber veure. Anava barroerament camuflat, de presa i amb una d’aquelles bosses que es penjen entre l’esquena i la cintura, amb aquell material tèxtil que s’enganxa, que no se mai com es diu. Tenia una pinta de sociata anglès standard.

Avui tot ha anat diferent. Hi tinc una certa debilitat positiva per aquest alcalde, segurament perquè ho vaig trobar genial que és revoltes contra els laboristes, com independent és presentes a les eleccions, guanyes de carrer i desprès, al cap d’un temps els socialistes el varen tornar a buscar. Qualsevol rebel·lió a Blair és d’higiene democràtica.


...