dimecres, de juliol 13, 2005

ESQUERRA REPUBLICANA D’ARAN
ESQUERRA REPUBLICANA DE LA VAL D’ARAN
ESQUERRA REPUBLICANA ARANESA
ESQUERRA REPUBLICANA D’OCCITÀNIA
ESQUERRA REPUBLICANA OCCITANA
ESQUERRA D’ARAN
ESQUERRA NACIONAL D’ARAN ....



Estic seguint amb estupefacció com Esquerra Republicana de Catalunya vol implantar-se a la Val d’Aran. D’entrada aquest és el problema: implantar-se des de fora d’Aran. Algú s’imagina que des de Madrid algú digues: Volem entrar a l’arena política catalana, perquè aquesta és una assignatura que tenim pendent?.

No tinc cap dubte, que tot està fet amb bona fe. Però és com un elefant en una botiga de porcellana.. ERC està fent a Aran, allò que mai un independentista català voldria pels Països Catalans.

Aran, no és el País Valencià, ni les Illes, ni Catalunya Nord. Aran és una altra realitat nacional diferent, totalment occitana. Que ja ho sabeu? Doncs companys d’ERC, perquè no actueu amb conseqüència. Les formes en política, també són importants i s’ha d’estar legitimat per fer-se forat polític. Sobretot, i sobretot Alcalde Medan, desprès de que la direcció d’Unitat d’Aran ha venut el partit al PSC.

El paper galdós d’ERC en l’actual “Proposta de reforma de l’Estatut d’autonomia de Catalunya” respecte l’autogovern d’Aran, és la pitjor targeta de visita d’aquest senyor Carod, que des de Lleida i desprès des de Barcelona, ens anuncia que obrirà paradeta política a Aran. Una vergonya que no és faci cas al “Document Nacional d’Aran” del Conselh Generau, la totalitats dels Ajuntaments i sectors de la societat civil organitzada.

Companys d'Esquerra: No us heu volgut esperar a la dinàmica aranesa i acabareu fent un grup extraparlamentari a Aran. I el senyor Medan, amb els seus dubtes, acabarà jubilat a casa. L’han enterrat viu els “seus amics", i ell, com una maleïda migranya nacional aranesa, acabarà gaga, mirant-se la pel·lícula. I el nacionalisme aranès fotut, i els que fem cultura: desorientats i desprotegits.


...