dijous, de juliol 21, 2005

London_20_agost_2001_MARC_COLOMINES_©

L’agost del 2001, va haver-hi un suposat atac d’àntrax a Londres, la policia va dir que tot era fals, però aquí tenim la prova: la fotografia, feta en exclusiva per Marc Colomines. Era totalment irrebatible, que almenys la policia s’ho havia pres seriosament. Però ells deien que era una invenció de la premsa, que ningú s’havia mobilitzat.

Algú és creu la policia anglesa i el seu Servei d’informació?.

On és el periodisme de carrer, independent i professional, que ens expliqui les coses? Perquè tothom explica el mateix?

Quin és aquest periodisme de premsa escrita i de premsa digital, que només reprodueix les coses de la televisió, en especial Sky News, i fins i tot ens reprodueixen les imatges de pantalla?

On és la corresponsalia internacional catalana, que ens doni informació i no opinió?.
On són els corresponsals catalans de carrer a Londres, que busquen informació pròpia i no ens fan de transmissors dels comunicats oficials?.

Desprès passa, que ens expliquen les redaccions catalanes –incloses les edicions digitals-, que les bombes al metro del 7-J, varen esclatar seqüencialment, en hores diferents, i fins i tot, en varen fer quadres interactius ple de colors, i tots els que érem aquí sabíem que no havia anat així, malgrat que ho digues la policia durant hores. (O dos dies?).

El que està passant avui a Londres, no està passant com ens ho expliquen.

Ara només falta que en Gaspar Hernández del programa Catalunya Nit de Catalunya Ràdio, truqui a la politicòloga Montserrat Guibernau a Londres, perquè expliqui a l’audiència que no ha pogut agafar el tren pels incidents i no aporti res més, i a més ens clavi un spot publicitari de Blair, com va fer el 7-J, i així tota Catalunya informada.


...