dilluns, de novembre 06, 2006

Ja tenim novament TRIPARTIT al Govern de la Generalitat de Catalunya. Una nova situació nefasta per Catalunya i sobretot per Aran. Que no ens passi res, perquè és preveu una gran inestabilitat institucional, política i social. A més d’un entorpiment de la construcció nacional aranesa en les seves transferències i inversions.

Però tranquils, perquè és pot fer política constructiva i de País de moltes maneres : tenim a prop les eleccions municipals com una autèntica segona volta on hem de posar-hi tota la carn a la graella. I també tenim l’obligació de reforçar el Conselh Generau d'Aran.

Si sabem corregir les contradiccions estratègiques i sobretot tàctiques del nacionalisme català de govern i també del nacionalisme aranès; si sabem fer autocrítica, que tan costa a Aran; si tenim clar que a un d’ERC ni aigua, singularment a Aran; llavors i potser llavors farem una esplèndida segona volta electoral.

També cal retornar a treballar a la societat civil, sense l’encotillament de la política institucional. Sobretot a Aran s’ha de revaloritzar la vida social de base, sense menysprear-la, ni sobretot menysprear-la en majúscula que seria instrumentalitzant-la.

La partida ja està jugada i ara cal retornar eficaçment a la mobilització. Tothom a la feina.



...