dijous, de juliol 05, 2007


Acabo de llegir exhaustivament el mensual “Aran información” que publiquen a Barbastro. Sí, si a Barbastro de l’Aragó, tal com ho sentiu.

La primera sensació és que els socialistes aranesos no necessitaven, ni necessiten fer cap HUELHES electorals, ni cap publicació d’opinió, ni de partit, perquè el socialistes aragonesos ja els hi fan tota la feina. No només és tenir una línia editorial concreta, sinó que és també la priorització de les noticies, el disseny, la maquetació, els silencis, etc. etc, que fa de la publicació una potent eina encoberta d’opinió. Però estant en el seu dret i ells ho exerceixen en escreix. Que tinguin llarga vida, perquè així reforçarem la democràcia !!!.

La gent d’Aran Información sempre han estat simpàtics i gent educada. Quan m’he reunits amb ells, sempre m’hi he trobat bé. Però recordo un autèntic xoc de trens quan jo no els hi volia posar anuncis, sinó introduient l’aranès d’alguna manera.

A més, jo volia que passessin per un concurs públic d’ajuda a la premsa escrita, però ni ells ni el meu propi Conselh, mai va entendre la necessitat de la transparència econòmica del diner públic en premsa.

És evident que hi ha un dèficit profund entre els meus, que és creuen que els periodistes és compren, però també és evident que ells, -tant ètics i estètics-, sobre els diners atorgats directament, mai varen fer escarafalls, més aviat els exigien fora de concurs. Seguien la màxima aragonesa, aquella que diu “...a caballo regalado no le mires el dentado...pero pagar reconsagrados..”.

...