dilluns, de juliol 09, 2007


Estic retornant al món de les ONGs, on segurament no havia d’haver sortit mai. Però déu ni do, quina brutal i cruel competitivitat hi ha per aconseguir treballar a les ONGs internacionals.

Tinc la sensació d’ésser l’acompanyant tonto de moltes seleccions ja orientades i atorgades. En anglès, en italià, en espanyol, en català, tant se val la llengua i l’àmbit, tant se val el currículum que portes, els estudis, l’experiència, els valors, el reciclatge, la iniciativa... tant se val tot, les seleccions laborals obertes acaben tancant-se amb la promoció d’algú o alguna de la casa.

Ésser català és un problema, ésser un home és un problema, ésser heterosexual és un problema, haver estat a l’administració és un problema, passar del 50 és un problema, estar divorciat és un problema, viure a Vielha és un problema, no tenir cotxe és un problema, no mesurar metre 80 és un problema, ésser lliure i tenir iniciativa pròpia és un problema, tenir experiències en administracions de Països petits i no com USA és un problema, saber només l’anglès és un problema perquè necessito el francès i l’italià, defensar les nacions sense estat i les llengües minoritàries és un problema: les ONG internacionals son estatals, defensar els indígenes és un problema perquè les ONG no volen molestar directament al poder, i així un i mil problemes.

Quina llàstima. M’agradaria ésser negre, dona, homosexual, nacionalista d’Estat, islamista pluricultural, buròcrata enrrollat .... i llavors potser llavors, seria executiu d’una ONGs beneïda per algun Sant, o Sant Baró o comuna il·lustrada. Quina merda!.
.
Però no pararé i em canonitzaré com l’acompanyant persistent. Una manera de reclamar transparència. Serà, almenys, com un testimoni d’estil de com buscar feina solidària.
.
.
..