dimarts, d’agost 07, 2007


Asseguts en una taula de bar a l’aire lliure amb un temps de merda que està fent a Aran, un convergent de base em preguntava com anaven les coses pel partit i em deia el bon home, que en pensava jo del futur del nacionalisme aranès.

-Ni la més remota idea. Li vaig contestar.
-És que no entenc res. Deia l’home amb cara d’espant. I continuava: - En Fernandez del Servei Aranès de la Salut llençat als braços dels socialistes; en Sans de cultura també és l’altre director que traspassa la línia i ara és anomenat per la Generalitat de Catalunya del Tripartit director de l’Oficina d’occità a Barcelona; en Pau Perdices ballant sevillanes amb el Pepito del PP; el nostre partit callat i sense dir res als diaris quan tothom ens ataca; a Bossòst el nostre antic alcalde també està mut desprès de que diuen que han trobat un forat de deutes descomunal... Sincerament no entenc res. Algú s’ha begut l’enteniment.
.
-Tranquil. Jo li deia.
I fent un bon esforç de fe i de mística, li recomanava: -Heu de tenir paciència.

Tos dos vàrem demanar una til·la, i el del bar ens va acabar donant una bronca per prendre mariconades, tota una metàfora de com tenim avui el pati d’Aran i quan de sobrat ens rodeja.
...