dimecres, d’agost 08, 2007


Una de les pedres a la sabata del meu pas pel Conselh Generau d’Aran va estar evitar i no participar en qualsevol operació de possible favoritisme per qualsevol familiar de gent de la casa que fossin càrrecs de confiança. A igualtat de condicions i obert a tothom, evidentment que no hi havia inconvenient que per mèrits propis, ella o ell fossin contractats puntualment o a llarg termini. Però atorgar o encarregar serveis directes a familiars no hi vaig participar mai. I això ho vaig defensar per unes raons de convicció ètica i estètica de la política. L’objectiu era clar : tolerància zero al compadreo i transparència total. Era el millor i lleial servei a la opció política per la que treballava. Era el millor i lleial servei al Conselh Generau d’Aran.

Als nous inquilins socialistes del govern del Conselh, no és que encarreguin feines a les seves dones o als seus marits, és que ells mateixos és contracten per a actes públics.

No és de rebut que per les nits de concerts d’aquests agost a l’Ecomusèu Casa Joanchiquet de Vilamòs, el Conselh hagi contractat, per dues nits, el grup de música Bramatopin de l’actual Síndic d’Aran i en el que toca el propi Síndic Boya i la Directora de Cultura del Conselh.

Encara que Bramatopin fos el millor grup de musica del món, encara que cobrin molt o poc o simbòlicament (encara que la publicitat -que val diners- està a tot arreu), hi ha accions que encara que siguin possibles, no és poden fer. S’ha de tenir un mínim sentit de la decència política i entendre que quan un està a l’administració pública amb un càrrec polític, un mateix no es pot autocontractar com a grup privat de música. A nivell jurídic no sé com és diu aquest figura de corruptela cultural, però a nivell polític és lleig i és llençar novament un missatge a la gent d’Aran: ara manem nosaltres i fem el que volem.

Quina ha estat la primera acció de la nova Directora de Cultura del Conselh per a la música?: doncs contractar-se ella per tocar la guitarra amb els seus amics en públic.
Bravo senyora Directora!.
...