dilluns, d’agost 27, 2007


A l’estiu a la premsa apareixen les “serps d’estiu periodístiques” és a dir : per falta de material i perquè treballen més substituts que titulars a les redaccions per les vacances, se li dona més espai i titulars a temes que passarien en altres èpoques de l’any amb menys protagonisme.

Espero que sigui tot això, perquè cada dia entenc menys cap on van els convergents catalans en la seva construcció del que anomenen la “casa gran del catalanisme”. I per sinó quedava clar que van seriosament, han anomenat un delegat oficial per potenciar aquest tema: en Francesc Homs.

Ja és ben trist que un aprofundiment ideològic sigui tractat de forma funcionarial de partit, perquè els avenços doctrinals perquè siguin autèntics, és realitzen d’una altra manera. Segurament en la línia de menys aparell de partit i més debat, menys escrits de laboratori i més recull de la pràctica nacional històrica i actual del País.

Per acabar d’embolicar la troca, els convergents catalans fan aparèixer a Pasqual Maragall com possible membre d’aquest artefacte amb aspecte de “casa pairal” del catalanisme, i llavors ja no s’entén res i desorienten a tot el personal.

Catalanisme? Nacionalisme català?. Sobiranisme? Independentisme?. El catalanisme com a alternativa a l’eix dreta-esquerra? Primer s’ha de saber de que és parla i no confondre les ganes legitimes de poder polític, en fer un discurs doctrinal a mida tàctica i electoralista, desfigurant idees i partit.

El mateix pot passar a Aran. Tots aquells militants i dirigents que devaluen el partit dels convergents aranesos, fins i tot proposant canviar les sigles, han perdut l’horitzó del propi contracte intern amb la gent del partit i amb el seu electorat. Seguir per aquest camí, pot tenir un cost nacional i de partit molt elevat i de conseqüències imprevisibles. Tota una irresponsabilitat.
...