dimarts, d’agost 28, 2007És absolutament impossible fer projectes amb ambició, innovadors i engrescadors per la ciutadania, seguint només el pensament i la pràctica funcionarial. La legalitat i la normativa són indispensables i a més indefugibles, però sense un esperit innovador, emprenedor i amb valentia per construir nous projectes, és absolutament impossible crear patrimoni de ciutat i de País.

Teníem una capital d’Aran o sigui Vielha e Mijaran que era grisa i adormida en la mediocritat, però ara, sense una nova il·lusió de ciutat que involucri a tothom, seguirem en la més pura misèria, com acabarà sent la desastrosa construcció del nou Polisportiu.

Tenim un alcalde de tirada curta, un tinent d’alcalde amb un síndrome d’Estocolm de les dimensions d’un gratacels i uns regidors -els que governen i l’oposició- convivint en un desert ple de miratges.

.
Sense il·lusió, sense coratge, sense valentia i sense generositat, Vielha e Mijaran no podrà afrontar i resoldre de forma innovadora i singular projectes com l’estació d’esquí de la Tuca, com el “Centre Nacional d’Aran de la Cultura Occitana a Vielha e Mijaran”, com la televisió i la ràdio municipal, com tants d’altres projectes que han de potenciar i projectar a Vielha com un pol de referència als Pirineus....