dijous, d’agost 02, 2007

Mentre la premsa de Lleida silencia d’una manera avergonyant l’Assemblea Nacional de CDA celebrada aquesta setmana, he llegit al diari “La Mañana” un rifi-rafe entre la meva antiga companya de feina Victoria Saurina que era càrrec de confiança a Sindicatura de l’antic govern aranès convergent del Síndic Barrera i el Conselher José Antonio Bruna del partit el PRAG coaligat amb Unitat d’Aran-PSC, debatent sobre el que s’estalvia o no, en sous dels càrrecs de confiança de l’antic govern i els de l’actual.

Tal com van les coses no podrem acabar el 100 dies de gràcia perquè per defensa pròpia caldrà sortir a explicar quatre veritats al Senyor? al Periodista? al Conselher? J. A. Bruna, perquè no se com dir-li, al barrut més gran que té la professió periodística a la Val d’Aran.

És una vergonya política, ètica, professional i estètica que un Conselher segueixi cada dia en antena en una ràdio pública parlant dels temes exactament els mateixos en que es va presentar a les eleccions. En cap País civilitzat un càrrec electe pot seguir en una ràdio PÚBLICA en antena, com passa a Catalunya Ràdio de la Val d’Aran.

La picaresca i la situació de falta de normativa no posa fora de la llei al senyor Bruna, però políticament perquè un Conselher no tingui rang de Parlamentari, -com hauria d’ésser però no és, perquè no tenim els drets nacionals aranesos reconeguts-, és aprofitar-se d’una injustícia política per fer la viu-viu i jugar brut. Juga brut com a polític i juga brut com a periodista. I sobretot, desfigura el que hauria d’ésser una ràdio pública.

Aquest debat queda pendent i queda pendent el tema de sous dels càrrecs de confiança del govern, que el mes de setembre hi entrarem, almenys jo, de manera aprofundida.

Els afers de Catalunya Ràdio a la Val d’Aran són gravíssims i el Conselher Bruna acaba d’obrir el meló.


...