divendres, de setembre 24, 2010



Trobo molt forta la qüestió de la pena de mort i ara en concret als Estats Units.
Acaben d’executar avui una dona i això surt en algunes noticies, no totes, però apareix perquè és una dona i perquè a Virginia, feia molt de temps que això no passava.

M’és igual el nivell de culpabilitat de la protagonista, però estic totalment en contra de la pena de mort.

He mirat Webs com la d’Amnistia Internacional mundial o la dels Estats Units i aquest esdeveniment d’avui, no consta a la zona d’impacte i de portada de la Web. Ells, que no hi ha cap dubte que són activistes contra la pena de mort, ho tracten així, imagineu com ho fan els altres. USA executa moltes vegades i ja ni surt a les notícies, almenys a Europa.

Esgarrifa veure en un quadre la programació de les futures d’execucions als Estats Units: 3 el setembre, 6 l’octubre, 3 el novembre, 2 el desembre i per l’any que ve, ara ja n’hi ha programades 1 el gener, 2 el febrer i 1 el marc.

Tot això és intolerable.

Fa uns dies vaig signar en una campanya contra la lapidació de Sakineh Mohammadi a l’Iran, i s’ha de fer; però hi ha una enorme hipocresia respecte la pena de mort als Estats Units i tots els altres botxins.

Algú pot pensar que això no va per nosaltres i s’equivoca, anar contra la barbàrie, de guant blanc o més brusca, també és tema nostre. I no només perquè tot el que passa a USA ens repercuteix, sinó a més, perquè ens hi va edificar o destruir una moral cívica carregada de valors i de respecte als drets humans. Quasi res!!!.

...