dimarts, d’octubre 19, 2010





Manifest:
..
.

Diguem prou a la criminalització dels moviments socials!

.
Les i els sotasignants, professores i professors de les universitats catalanes, denunciem l’actual política de criminalització dels moviments socials per part de la gran majoria de mitjans de comunicació del nostre país i de molts responsables polítics de les institucions que el governen.
.
S’ignora, s’amaga, es desinforma i mai es dialoga amb el ventall de propostes i alternatives que des d’aquests moviments socials s’estan fent arreu, per transformar i donar noves opcions de vida en societat. Focalitzar en certs episodis violents, sense ni tant sols escoltar la contesta i la veu dels moviments socials a qui s’ataca és directament criminalitzar-los; construir el cap de turc i desviar l’atenció ciutadana dels conflictes reals en els què estem immersos més que mai a la nostra societat: l’atur, la pobresa i l’exclusió social, la desigualtat creixent entre grups, la retallada constant dels drets socials, l’afebliment de les reivindicacions del moviment obrer organitzat, el racisme i la xenofòbia, la corrupció política i la seva impunitat, la violència contra les dones, la duresa i la severitat del control penal contra els més vulnerables, l’índex creixent d’empresonaments, detencions, sancions…Espiral de violència estructural en augment. Una societat vertaderament democràtica, que ha de respectar plenament el dret a dissentir i a discrepar, no s’ho pot permetre.
.
Diguem prou!
.
Catalunya ha estat, és i volem que sigui una societat d’acollida i d’aixopluc a la diversitat de tota mena, a la diferència de color, de sexe, d’opinió i també de revolta. Benvinguda sigui.
.
Diguem prou a la invenció mediàtica que etiqueta d’antisistema als moviments socials. Els moviments socials es revolten, lluiten i proposen que un altre món és possible.
.
Diguem prou a la criminalització dels moviments socials!

-------------------------------------------------------------

Un sol professor de la Universitat de Lleida ha signat inicialment aquest Manifest. És el professor de la Facultat de Lletres, Carles Feixa.

Nosaltres li hem enviat la següent carta:

Benvolgut professor Carles Feixa,
el felicitem per haver fet costat el Manifest contra la “criminalització dels moviments socials”. També ens el fem nostre i el difondrem tant com puguem.

Però li voldria fer veure que no cal anar a buscar “moviments socials”, ni “discriminacions” llunyanes o capitalines, aquí a la nostra pròpia Universitat de Lleida (UdL) es cometen discriminacions, atemptats a la llibertat i a la lliure circulació de la premsa universitària que molt dels seus continguts són producte de l’associacionisme i moviments reivindicatius; i el professorat us ho mireu i no dieu res.

El Rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas ha fet retirar de les Facultats i Escoles de la UdL, durant mesos, diferents números de la revista LO CAMPUS (el periòdic universitari de les Terres de Lleida i Aran), perquè discrepa de la línia editorial i de la “música” del que publiquem.

Per favor professor, llegiu la denúncia que hem fet al Col•legi de Periodistes de Catalunya --pàgina 2 i 3 de LO CAMPUS 12
http://issuu.com/locampus/docs/locampus_12?viewMode=magazine&mode=embed
i traduïu en la proximitat la presa de postura del Manifest.

Masses professors parlen de generalitats, de memòries i de repúbliques bananeres i resulta que a 50 metres de la seva aula es produeix la “criminalització” de la nostres premsa universitària i social. Per molt modesta que sigui la nostre publicació, som llibertat a la UdL.

Salutacions cordials
Joan-Ramon Colomines-Companys
Director de LO CAMPUS

...