dimecres, de juny 06, 2012


Una de les coses agradables de dirigir publicacions, per molt senzilles que siguin, és l’obertura a diferents camps i l’enriquiment constant que t’aporta la gent. En aquest línia, quan hem començat a fer LO CAMPUS MÈDIC calia obrir-nos a la comunicació científica de manera professional. He fet moltes coses per reciclar-nos, però una d’elles, és apropar-me a l’Associació Catalana de la Comunicació Científica.
Jo ja conec bastant la Association of British Science Writers i de retruc la European Union of Science Journalists’ Associations, plataforma europea que té el que anomena “delegacions nacionals” i gratament de l’Estat espanyol té la delegació de Madrid i la catalana, que és precisament la Catalan Association for Science Communication (ACCC).
El primer pas de contacte que he fet és l’incorporar-me a les seves llistes de correu virtual. A part, que ens han envaït amb múltiples e-mails, el més bo és que ens han envaït amb un nou llenguatge. Parlen o millor dit escriuen, diferent de nosaltres. S’apassionen per qüestions que els de la redacció no li donen tant valor. Els que tenim cultura mèdica a LO CAMPUS ens consta apassionar-nos per un tema tecnològic, per exemple.
Seguim tenint el problema de lligar
premsa universitària+premsa per a joves+divulgació científica
i captar al lector.