dissabte, d’abril 11, 2015

La Conferència d’Artur Mas a la “Columbia University”

Vaig escoltar la conferència que el President de la Generalitat, Artur Mas va donar a la “Columbia University” de Nova York i vaig quedar totalment satisfet perquè  Catalunya  presentava un politic important i no solament no feia el ridícul, sinó que amb una bona didàctica argumentava el procés independentista. A hores d’ara descobrir a Artur Mas ja no faria falta, sinó fos que des del sobiranisme encara es recela d’ell.

Sempre he pensat que Mas personalment és un autèntic desagraït, un “tros de gel”, que no té amics en la política i no solament s’ho creu això de “no tenir amistats en política”, sinó que a més té la barra de reivindicar-ho. Està totalment equivocat i té una visió de l’amistat i de la política de vol gallinaci. Ja ho feia quan començava com a tècnic a la Generalitat i encara ho fa. Humanament encara no està construït. Parlo “d’amistat”, no de amiguisme, clientelisme, ni clans, ni màfies, ni famílies ... AMISTAT en majúscules: sentiments fraternals.

Però que no sàpiga que és “l’amistat” i la “política” no treu que sigui un politic important, absolutament necessari per la llibertat del nostra País. Així doncs, tot el meu recolzament i la meva admiració política. Admiració només “nacional” perquè socialment és un extremista liberal que fa por a les classes populars, de les que a l’església, al Senyor, en demana el seu benestar, però a la taula del Govern trinxa sense pietat.

Com que no pretenc que Mas doni lliçons intimes als meus, ni mi casaré, ni el tindré com a veí, m’és igual ara que tingui uns principis socials de pissarrí. Simplement cal guardar-ne les distancies personals i socials.

Però nacionalment necessitem al President Mas perquè és el politic de Catalunya amb més possibilitats de portar-nos a la independència i a més ja ho està fent molt i molt bé.

Estem en una època que més que mai s’ha d’acceptar a tothom, encara que siguin conversos d’última o mitjana hora, perquè precisament el que pretenem és que l’independentisme sigui assumit per una amplia majoria.

Els independentistes de tota la vida hem de fer un exercici de generositat i de pragmatisme enorme, i sentir-nos orgullosos perquè el que sempre hem defensat està en boca de tothom. I això no vol dir dormir-nos a la palla, sinó mobilitzar-nos com mai.

Així doncs: recels fora !!!   
                                            + + +

Aquí teniu la conferència sencera del President Mas a la “Columbia University” (8/04/2015) amb la presentació de Xavier Sala i Martín. Òbviament en anglès.