divendres, d’agost 02, 2019



El concepte “d’UNITAT puigdemontista” és de dretes?

M’agrada jugar amb els diccionaris i amb això que en diuen “Frases Fetes”, la famosa “Parèmia” que és simplement un enunciat breu, sentenciós i enginyós que transmet un missatge instructiu, que incita a la reflexió intel·lectual i moral. N’hi ha de moltes menes, com per exemple els proverbis i els refranys.

A mi m’han servit per aprendre idiomes a un cert nivell, però també per a la reflexió política.

Vet aquí que hi ha dos refranys de plena actualitat en la vida del President legítim de Catalunya Carles Puigdemont.

Un diu: Entre els uns i els altres, la feina per fer”. (Els espanyols en diuen “...la casa sin barrer”).

I l’altre: Cap geperut no es veu el gep, ni cap cornut les banyes”. Que té una variant més entenedora, treta de l’Evangeli: Veure la palla dins l'ull dels altres i no veure la biga dins el seu”. Aprenent l’anglès en dèiem un sinònim: “The kettle calls the pot burnt-arse”, que traduït vol dir, més o menys, “La tetera crida a la olla cul cremat”. No em direu que no és enginyós.

Doncs dos “parèmies” que encaixen perfectament al nostre President Puigdemont.

El President s’omple la boca de la paraula “unitat”, “unió estratègica”, “lògica d’unitat”, de “manera conjunta”, fins arribar al “Reunim-nos novament”, tot dirigit directament a ERC i a la CUP. Sobretot a ERC.

I aquestes partits com si es tractes d’un assetjament brutal, llencen improperis, més acurats o menys, negant una i una altra vegada el tant magrejat concepte “d’unitat”.

Per sortir del pas s’han inventat tots plegats la denominada “unitat estratègica”. Que ningú sap que vol dir, però segur que vol dir “llistes electorals conjuntes, mai més”.

I segurament tenen raó, perquè la política i la real batalla d’ERC és un plantejament de “classe”. I sobre l’independentisme diuen que “estant” però que no “són independentistes”. I que de nacionalistes catalans, res de res. I blasmen la “puresa patriòtica” per justificar el tactisme a l’espanyola.

Tot un plantejament d’arrels històriques per tota aquesta militància, plenament conseqüent i que no enganya a ningú.

Ells són d’esquerres, volen governs d’esquerres, volen “menjar-se” els autodeterministes no independentistes com sigui, fins arribar a posar-los en les seves llistes electorals.

Produint-se per exemple avui a Madrid, no a Catalunya, que ERC podria ser una de les parts de la “Confederació de Confluències” que lidera Podemos. Frissen fins al moll de l’os de confluir amb les esqueres espanyoles. Gabriel Rufián dona la imatge d’un “podemita” d’ànima. En Jaume Asens de Catalunya en Comú només queda com un escolanet disciplinat de l’espanyolisme.

A Catalunya ERC forma part d’un Govern que ha fagocitat en polítiques i en comunicació.

Una historieta: Per demostrar-nos que “units” que estant els membres del Govern Català, han escenificat -aquest dijous- escenes de “passejades conjuntes” de grups de Consellers i Conselleres de diferents colors pel Pati dels Tarongers de Palau. I oficialment ens expliquen que dimarts passat les Conselleres dels dos colors de l’estelada varen anar a un restaurant per fer un àpat conjunt i ens diuen: “...Ho veieu : totes unides i dones. Encara més unides per ser dones...”. La frase exacta ha estat: “Govern unit i les dones d’aquest govern una mica més”.

A part de l’escenificació infantil, queda clar que hi ha govern per accident, unit per accident en coalició. Perquè per ERC la concepció “Bloc Nacional” no la tenen, la suporten, però no la viuen. No està al seu ADN.

I anem al President Puigdemont, que ha d’aclarir-se d’una vegada.

Jo si fos d’ERC amb molt de “carinyo”, respecte el concepte “d’unitat puigdemontista” en recelaria totalment.

Per diferents raons: primer perquè “l’Espai Puigdemont” està amb un caos descomunal.

Ni les dots de “lideratge analògic” de Puigdemont poden reconduir cap situació. Com pot dir el President en públic “ ...que  els pactes amb el PSC són “comprensibles” sempre que es produeixin “emmarcats en una lògica d’unitat”. Ni a la Diputació de Barcelona, ni en Ajuntaments, ni en Consells Comarcals ha passat això.

Dues coses i totes dues dolentes: o canvia el President Puigdemont cada dos dies de plantejament o ningú dels seus li fa cas.

Però a més, el President “ven” la unitat a ERC i a la CUP com un líder de dretes o de centra-dreta. Ve a dir: unint-nos, nosaltres representem els conservadors i vosaltres, ERC l’esquerra.

No només és fals : és un insult a tots els socialistes que formem part de la CRIDA NACIONAL per la República i de Junts per Catalunya.

President Puigdemont vostè és més del PDeCat que el propi PDeCat i pretén tenir gent d’altres colors polítics enquadrats en una organització, però sota la lògica del partit liberal de Catalunya.

Però a més: ni els hi ven a ERC la idea que vostè ja lidera una fórmula política de “BLOC NACIONAL “ on hi conviuen gent d’ideologies diverses. No, no ha fa, ens posa a tots en el mateix sac i pidola i pidola a ERC. I òbviament l’envien a pastar fang.

Vàreu cometre l’error de potenciar electoralment la marca “Junts per Catalunya” i vàreu hivernar l’organització CRIDA NACIONAL, posant-hi uns masovers que de facto estant potenciant una Crida jugant amb paràmetres liberals.

Avui no s’està lligant la CRIDA -com a moviment-, a totes les reivindicacions de base al llarg de tot Catalunya. I sabeu perquè no es fa? Perquè si la CRIDA fos un moviment independent i dinàmic, acabaria criticant polítiques governamentals. “No es pot estar a la processó i repicant les campanes” com us vàrem explicar al Congrés de la CRIDA.

President Puigdemont, mentre que a “casa” la suposada “unitat” es faci menyspreant la part d’esquerres; mentre vostè i els seus -en els que m’incloc-, no sigui un exemple provat de “lluita nacional conjunta, interclassista”, no podrà convèncer a ningú.

Oblidis d’ERC i deixi’ls tranquils, oblidis de la CUP perquè d’ells només la branca “Poble Català” entén i son conseqüents en el que és la lluita conjunta amb la part de la Catalunya independentista interclassista.

Faci pedagogia President, després de la primera “derrota” per la repressió ara no hi ha presa, perquè estem en període de “rearmament” i sobretot no entorpeixi la reorganització de la nostra concepció de “bloc nacional”. La “unitat” sense contingut no porta a res i des de la feblesa no es pot implementar, ni compartir amb organitzacions de cultures polítiques diferents.

Cap geperut no es veu el gep ...”, President.