dilluns, d’agost 26, 2019




On fire el President del PDeCATDavid Bonvehí

 Aquest estiu hem tingut entrevistes de tothom fins arribar a les declaracions del President del PDeCAT David Bonvehí que ha criticat l'estratègia d'ERC d'aquests últims mesos, i els acusa d'aparcar l'independentisme i d'adoptar "tesis convergents que havia combatut enèrgicament" en el passat.

Unes sinceres declaracions sempre acaben sent un strip-tease propi i el nostre Bonvehí On Fire ha sorprès a tota l’audiència independentista, inclosa la seva.

David Bonvehí forma part d’un espai polític –“l’Espai Puigdemont”- en plena reconstrucció interna i que has d’anar transitant pels seus passadissos tocant l’espatlla a la paret perquè no sigui que algú dels teus t’hi clavi una ganivetada ben nostrada.

Però a més, el senyor Bonvehí  és el President del PDeCAT una de les peces de dins “l’Espai Puigdemont”, precisament els militants de centre-dreta organitzats, que són els liberals d’aquest espai. Són els “Convergents històrics” que amb d’altres nous militants un dia es varen refundar en PDeCat.

Prèviament de la mà del President Mas, d’una manera oficial com a espai i partit polític, -que ja era promotor del nacionalisme català-, es van declarar de manera clara i inequívoca: independentistes.

El President Mas passarà a l’historia per això i els Convergents i el PDeCat també. Perquè sense la suma d’aquests partits i de la gentada que tenen al darrera, mai l’independentisme hagués augmentat d’una manera tant espectacular.

És igual si ERC o la CUP o les entitats que sigui, reconeixen o no el paper determinant i positiu que el centra-dreta ha tingut en el nou tsunami independentista. No és opinió, són dades. Sempre hi haurà algun cràpula que dirà que us envien a la “paperera de la història” però tranquils són simples “revolucionaris de saló”.

Jo recomanaria que abans d’engegar merda a palades a ERC, un tingués la “casa pròpia” ben endreçada. I no ho dic per tenir més o menys simpatia per ERC, que no la tinc. Ho dic per tenir un argumentari sòlid, provat i per garantir la fortalesa del moviment independentista en conjunt.

Insinuar que ERC ha deixat de ser independentista o que han aparcat l’independentisme o que tots es fan “el locu” amb l’independentisme perquè hi ha pallassos que diuen que no “són” independentistes sinó que ho “estant”, senyor Bonvehí no només és passar-se, és no dir la veritat, perquè és fals.

De pallassos a totes les cases en tenim algun, però dubtar avui de la reivindicació nacional d’ERC és una temeritat. Perquè senyor Bonvehí vostè no entenc absolutament en res a ERC, té un desconeixement total de la història de l’independentisme català i vostè amb les seves declaracions empetiteix el moviment independentista.

ERC no deixa l’independentisme, ni tampoc fan d’oportunistes “Convergents”, simplement implementen el seu “independentisme de classe”, repeteixo “... de classe” i van a totes, al preu que sigui, a aconseguir qualsevol lloc de poder, inclosa la Presidència de la Generalitat. Simplement intenten “robar-li la cartera” a vostè i als seus, la cartera política, òbviament.

Unes preguntes aparentment tontes: Introduir comunistes-federalistes o sigui comunistes-espanyolistes a les llistes electorals d’ERC com han fet, és fer el “Convergent” ? Aquesta manera d'ERC de llençar-se als braços de l’espanyolisme dels Comuns per “eixamplar la base”, és fer-se els “Convergents”?

Bonvehí vostè només parla per a la seva tropa, fa un partidisme descarat i es creu que unirà i dirigirà un espai polític atacant a l’adversari que fa frontera. Vostè hauria de fer pedagogia.

Però a més, vostè viu al planeta Mart? o no sap que amb ERC està en un mateix Govern de Coalició a la Generalitat de Catalunya. Ja sé i ho he escrit moltes vegades, que ERC en realitat és qui mana al Govern, però no, en tot.

Vostè, els Convergents Històrics i els de PDeCat no són precisament els que poden donar títols d’independentisme, simplement perquè fa quatre dies que ho són, però tot i així, no convé donar “certificats nacionals” perquè ens debilita.

Un exemple: li podria escriure una llista de polítics avui independentistes que durant més de 40 anys han estat uns espanyolistes de campionat, en tot tipus de versions, la més comuna ha estat ser “federalistes”, ara estant al camp independentista. Només faltaria recriminar-los res. Tothom és ben vingut, perquè necessitem a tothom. Li dic noms? No cal, oi.

El problema és que vostè no és que no sàpiga, és que no vol distingir el que és l’independentisme de classe com el d’ERC de l’independentisme de bloc nacional, interclassista i inter-ideològic.

Vostè el que vol és que “l’Espai Puigdemont” sigui un espai de centre-dreta i manipula. Ho fa d’entrada amb el PDeCat, però com vostè, n’hi ha que ho fan amb JuntsxCat.

JuntsxCat avui al llarg del territori de Catalunya és la marca blanca del PDeCat. Cosa que no és certa als Parlaments de Catalunya i al del Congrés, com tampoc al Senat. En aquestes institucions si que hi ha diferència.

Per això hi ha tant de trilero en la discussió de la unitat de “l’Espai Puigdemont”.

Molts i moltes, consellers i conselleres, del PDeCat que diuen en públic hem de fusionar-nos a JuntsxCat, fan trampa, perquè seguirien quedant-se a “casa”, només canvien el cartell, la denominació i el logo.

El poder està al territori no als despatxos institucionals, per això és tant difícil des de la presó i l’exili dirigir, ordenar i posar ordre. Des de la presó res de res, però des de Waterloo no han pogut bloquejar ni l’afer de la Diputació de Barcelona, ni d’un simple Consell comarcal com per exemple l’escàndol del Pallars Sobirà. Tot això és domini centra-dreta com a PDeCat o com la marca blanca del territori JuntsxCat. A cada poble a cada vila el PDeCat i JuntsxCat és el mateix: de la mateixa corda i no suma pluralitat ideològica. Ho sap i ho veu tothom.

La veritable unitat, la nova unitat, el nou projecte, que hi cabrà més gent i més ideologies és la CRIDA NACIONAL per la República.

Jo com centenars com jo, que estem a la CRIDA NACIONAL i som socialistes, ho sigui d’esquerres: ni bojos ens apuntarem a la marca blanca del centre-dreta que és JuntsxCat.

Senyor Bonvehí, vostè tria que pot i en sap, assessori millor al President Puigdemont i en comptes de disparar a boca de canó a ERC, -escandalitzant a tothom a dos dies de la Diada-, intenti subtilment pispar-los-hi la cartera, és molt fàcil, perquè enquadren molt d’independentisme caviar o d’independentisme hipster (traduït és “independentisme modernet”).

Però no hi ha veritats absolutes: i si els d’ERC tenen raó? □