dilluns, d’abril 27, 2020




Curiosament durant el “Confinament Oficial” escric poc sobre coses i opinions meves. I menys publicar-les. Escric sí, com a periodista a les plataformes que dirigeixo o com a copy en el que anomenen a l’empresa de creacions visuals  que treballo:  “New Business”, però no escric res personal. Com una autodefensa.

De fet jo ja feia anys que treballo a casa practicant l’anomenat teletreball amb un quasi “confinament voluntari” i res de nou ha canviat en les meves rutines. Ara alguns veuen l’enorme voluntat i disciplina que s’ha de tenir per treballar a casa i no distreure’s en qualsevol cosa.

Entre milers i milers de pel·lícules, sèries, llibres on line que puc arribar, -en les vies de pagament o les que són en obert de sempre o pel confinament-, entre tanta premsa digital, ràdios, televisions en tots els idiomes, concerts o recitals “enllaunats” o en directa,  podria estar totes les 24 hores del dia en plena passió cultural i d’entreteniment davant la pantalla de l’ordinador. Sense un cert ordre, no treballaria mai.

Era difícil o no treballar a casa?

Ho pregunto als que es pensaven que era un privilegi treballar en calçotets entre les parets de la llar. Ara els hi cauen les parets al damunt somicant pel confinament.

+++
IMATGE: un “Picasso”, del que podria estar mirant la seva obra hores i hores, sense fer res més que gaudir-la i no treballar.
(“Le Repos” (1932) inspirat en Marie-Thérèse Walter).