dimecres, d’agost 12, 2020

 




Fòrum Cívic : Patrimoni independentista del Front (FNC)
Espai de coworking
informatiu
Agost / 2020

 

La conferència 2020 del Memorial


Com ja s’havia fet públic la nostra plataforma de divulgació “Fòrum Cívic : Patrimoni independentista del Front (FNC)” ha creat en ocasió dels 80 anys de la fundació del Front Nacional de Catalunya el “Memorial Joan Cornudella - Joan Colomines”.

El Memorial a més d’homenatjar als dos polítics, consistirà en celebrar anualment un acte que potser  “ ...una conferència o un taller o un seminari o una intervenció pedagògica digital  per la que serà convidat un o una especialista rellevant, del País o de fora, per parlar i debatre sobre “independentisme i alliberament en general als Països Catalans i/o arreu”...”.

Aquest any de pandèmia pretenem que sigui una conferència dictada de forma digital, que es podrà seguir en directe via Youtube, després les còpies digitals seran repartides entre estudiants i professorat de les 22 universitats dels Països Catalans i n’editarem digitalment el text transcrit de la conferència.

Per la primera conferència del Memorial ha estat convidat Josep-Lluís Carod-Rovira, que dictaria la xerrada el dia 26 de novembre d’enguany, amb el títol “Les llibertats, l’ètica i la moral en temps de coronavirus”.

Per un moment complicat de salut familiar, per una greu malaltia d’un fill que s’ha endut a casa amb seguiment hospitalari, Josep-Lluís Carod-Rovira ha hagut de renunciar a fer la conferència donant les gràcies d’haver pensar amb ell. Hem quedat que recuperaríem la seva col·laboració en altres moments menys dolorosos i en els que disposi de temps i calma per elaborar reflexió política i d’ètica.

“Fòrum Cívic : Patrimoni independentista del Front (FNC)” ha hagut de trobar una solució urgent, perquè volem que el Memorial faci el primer acte aquest 2020, l’any dels 80 anys del Front.

Ha calgut trobar un “substitut” i com que ningú li agrada ser “substitut” malgrat que no ho diguin, hem buscat el “substitut” de confiança a casa nostra. També hem canviat la temàtica de la conferència i la data d’emissió.

La conferència la dictarà i la gravarà Joan-Ramon Colomines-Companys, amb el títol “Com reclutar independentistes a Catalunya? En homenatge al meu mestre i al meu pare, en els 80 anys de la creació del Front”.

El dia de l’emissió de la conferència serà el dijous 10 de desembre de 2020. Encara no hi ha triada a traves de quina plataforma digital es farà la streaming o serà una emissió en diferit.

Esperem que ni l’emergència sanitària, ni la repressió, ni les eleccions i la seva campanya electoral, ens facin canviar novament el nostre esdeveniment del Memorial d’enguany.

 Quedeu tots convocats i us demanem la difusió de la conferència.●

Web: https://memorialcornudellacolomines.blogspot.com/

Correu: memorialcornudellacolomines@gmail.com

 

12 d’agost de 2020

 

+++

FOTOGRAFIA:  Participants al Consell Nacional del FNC reunit a Sant Andreu de Llavaneres, el 20 d’abril de 1969. La fotografia la va fer Iridi Casanova. Els presents a la fotografia són Jaume Martínez Vendrell, Josep Munté, Robert Surroca, Joan Cornudella Barberà, Joan Culleré, Jordi Vila, Jordi Casas Salat, Magí Colet, Antoni Malaret, Jordi Cardona, Joan Cornudella Feixa, Baltasar Toll Niubó, Antoni Andreu Abelló i Joan Colomines Puig.