dilluns, de juliol 05, 2021

 Ràbia pel suïcidi d’una noia 
a una presó catalana



Una presa de 19 anys s’ha suïcidat aquest dis­sabte a la presó Bri­ans 1, a Sant Esteve de Ses­ro­vi­res.

No en sé ni el nom d’aquesta dona, però em bull la sang.

És un drama personal, però és un fracàs de tot un sistema penitenciari de Catalunya. Nosaltres portem la governància d’aquest sistema !!!!. 

Aquí no hi ha repressió espanyola, aquí hi ha indecència dels nostres.

Per que?  

Perquè en  el moment de la seva mort es tro­bava al maleit Depar­ta­ment Espe­cial de Règim Tan­cat (DERT) de la presó. La presó dins de la presó.

El DERT és una indecència d’aïllament que és un dels règims de vida més controvertits de les presons catalanes. En aquests Departaments els interns estan tancats a la cel·la durant 21 hores al dia i només poden sortir al pati una sola vegada.

Els especialistes afirmen que aquest règim pot provocar danys psicològics irreversibles a partir del catorzè dia i l’ONU prohibeix aplicar-lo de manera perllongada. Tot i això, algunes persones s’hi passen mesos o anys. A Catalunya, la taxa de suïcidis als DERT és 3 vegades més alta que al règim ordinari i 12 vegades més que fora de la presó.

Tantes vegades hem parlat de les presons com a conseqüència de la repressió espanyola dels presos polítics catalans, però malgrat la bona fe d’alguns comentaris reivindicatius per a tota la població reclusa, no hi ha hagut una denúncia clara i contundent del que es viu als DERTs.

On collons estan els independentistes progressistes?

Segur que estan pontificant de com serà el contingut de la nostra República, però mentre tant convivint amb la injustícia que nosaltres “acompanyem” sense qüestionar res.

Això no funciona.

Sou unes i uns merdes, Honorables !!!

 

-------------

IMATGE: Litografia “Fletxa” (1988) d’Antoni Tàpies.