diumenge, de maig 01, 2022

Nova Sèrie: El Congrés 2022 de “Junts per Catalunya” número 3

 

Elits i castes de Junts


Quina ironia que el dirigent de Junts que no ha tingut ni una sola idea nova, innovadora, aglutinant i engrescadora per la formació política ara s’autoanomeni director d’un think tank independentista com és la Fundació  Crida Nacional per la República. Crida que precisament ell i ella, varen dinamitar. Els independentistes també tenim les nostres portes giratòries, encara que són de fireta.

La presó no fa bon polítics, el que fa són víctimes que cal protegir i honorar, sí honorar, i punt.

Ja ha començat el ball de personatges per ocupar els nous càrrecs de la nova direcció de Junts. Que sí Laura Borràs, sí Jordi Turull, sí en Jordi Puigneró, sí Jaume Giró, sí el President Torra, sí la Clara Ponsatí, sí el President Puigdemont ...

Crec que qualsevol militant de base de Junts a hores d’ara, amb la moral a terra i emprenyats, ja no pot acceptar cap nou directiu que no digui i es comprometi amb un Full de ruta personal i col·lectiu molt clar pel procés independentista. O sigui ens ha de dir: que farà.

Ni els egos, ni les simpaties, ni els sectarismes, ni els ploramiques victimistes, ni res que no sigui política, ha de funcionar en aquestes eleccions internes.

No hi ha dubte que tenim a Junts una elit que constantment es reparteix el pastis de poder i encara més, en aquesta elit tenim una casta que s’hauria de jubilar per la renovació i l’oxigenació del partit.

A Junts avui no tenim un discurs clar, ni tàctica, ni estratègia i hi ha hagut elit que ha desfigurat el Model de Junts, que és el contracte que tenim tots. Hem creat confusió.

Jo personalment no tinc cap candidat per fer-hi costat, vull escoltar a tots els aspirants i aquell que aporti una alternativa política compromesa, realista, pragmàtica i clarament que doni un perfil singular i particular a Junts, llavor aquest aspirant s’ha de defensar amb les dents amb total lleialtat.

Més teatre d’escenografia barata independentista seria intolerable, la gent de Junts som gent seriosa, compromesa i que mai prendríem el pel a una militància de base que molts no es mereixen.

(Continuarà: El paper del President Puigdemont)