dimecres, d’agost 03, 2022

Reflexions de partit

El que vaig aprendre al Congrés Nacional de Junts per Catalunya 2022

SEGONA PART: El País de les Meravelles de l’Aleix Sarri


El lector d’aquest blog segurament no sap qui és el senyor Aleix Sarri, per resumir-ho: avui és un dels “boys” del President Puigdemont.

A Barcelona és el director de l'Oficina Euro-parlamentària de Puigdemont, Comín i Ponsatí.

I va ser el Coordinador Ponent de la Ponència Política del Congrés de Junts.

A part que va ser un triler i un mal educat en la discussió de la Ponència Política, va fer una pirueta que jo també he utilitzat quan era cap de gabinet de Consellers i Ministre, que és donar una ordre o promocionar una idea i els meus interlocutors no sabien en realitat, si era de collita meva o de la meva autoritat superior. I amb aquesta ambigüitat sempre triomfava la meva demanda.

En la discussió de la Ponència Política el senyor Sarri va fer el mateix, quan li convenia treia l’espectre del President Puigdemont i així driblava les critiques i imposava el rodet que esclafava qualsevol innovació del text.  

El senyor Sarri no estava sol en la redacció de la ponència, l’acompanyaven el diputat autonòmic Joan Canadell, el diputat autonòmic Francesc Dalmases, la diputada estatal Míriam Nogueras, en Josep Rull avui ja President del Consell Nacional de Junts i la diputada autonòmica Mònica Sales.

Quasi tots diputats i experts en discussions parlamentaries, però al seu partit no van permetre una esmena a la totalitat de la seva Ponència Política. Una pràctica plenament democràtica.

L’Esmena era ben simple el text inicial a més de pedant, era un seguit de valoracions superficials que no passarien ni un simple treball final de cap Grau universitari. Però a més el text no responia a un partit de format de bloc nacional o sigui plural.

Eren unes elucubracions polítiques, carregades de mentides patriòtiques directes o per omissió. Per exemple: Cap relat, cap relat nostre sobre l’anomenat “Procés”. Fet de manera verídica i amb la corresponen autocrítica si fes falta.

No puc entendre que tinguem tants acadèmics a prop de Junts i no aprofitem els seus coneixements.

El més preocupant de tot és que un cop llegit el text final aprovat, no saps cap on has de tirar en la lluita diària. El pragmatisme i les propostes concretes de mobilització dels afiliats i simpatitzant no hi són.

I a més en aquesta Ponència Política ningú pot arribar a saber quina diferència hi ha entre Junts, ERC i la CUP.

Com potser que fem un partit nou i no sapiguem diferenciar-nos de la nostra “competència” directa ?

+++

Quatre qüestions que son de traca i mocador en les Ponències Polítiques INICIAL i FINAL, i que cal per cada una un tractament i text a part.

Només ara les presento amb un titular:

1-El RETORN del President legítim de Catalunya Carles Puigdemont liquidat de les grans consignes polítiques de Junts.

2-El President Quim Torra SILENCIAT expressament en el text de Junts.

3-La MINORIA NACIONAL ARANESA tractada com un subjecte polític de segona.

4-La MEMÒRIA DEMOCRÀTICA de l’independentisme català ningunejada i tergiversada.

 

(Continuarà)

+++

IMATGE: Quadre de René Magritte “La trahison des images” (1929).