dimarts, de juliol 10, 2007

Està bé que Convergència Democràtica de Catalunya (CDA) hagi anunciat un debat obert “a dins i a fora del partit” sobre el concepte de la “casa gran del catalanisme” que serveixi per definir les respostes del catalanisme sobre el “present i futur per seguir sent nosaltres representants de la catalanitat” i per “situar-nos entre els millors referents”.

També està bé que Artur Mas, com a secretari general de CDC, hagi anomenat Quico Homs com a coordinador de tot aquest projecte.

Serà un bon moment perquè en el discurs del nacionalisme català s’hi sàpiga explicar el nacionalisme aranès. Els convergents catalans sempre han estat receptius amb les reivindicacions nacionals de la Val d’Aran, però a l’hora de fer un discurs coherent de respecte al nacionalisme aranès, tot plegat grinyola i moltes vegades sents discursos pobres de concepció, de filosofia i de fons, perquè en realitat, no s’assumeix que a l’anomenada “Autonomia Catalana” hi conviuen dos Països: el català i l’occità.

Haurem de donar canya a Mas, Homs i des de lluny: mirar de reüll a Duran i Lleida i pensar si caldria “Desfederar-nos” del demòcrates cristians, cosa que a Aran fa dies que han fet els convergents.
...