diumenge, d’agost 18, 2019




Els “mamporreros” que volen suïcidar al PDeCat

El Secretari General de la CRIDA NACIONAL per la República, el diputat de “la marca electoral JuntsxCat” Toni Morral s’ha despertat de la hivernació que l’havia col·locat el President legítim de Catalunya Carles Puigdemont i el President de la CRIDA NACIONAL Jordi Sánchez, i ara s’està fent un tip de fer declaracions i entrevistes.

I clar, tant forta és l’embranzida del despertar de la “dormideta”, que ara diu unes coses que en comptes de ser “piules d’estiu per fer bullir l’olla”, són bombes d’alta intensitat.

En comento només una:

En Toni Morral el “venen” com un antic membre d’Iniciativa per Catalunya - Els Verds que ara dirigeix la CRIDA NACIONAL. I la venda la fan uns genis de la comunicació nostrada per demostrar lo plural que som la CRIDA NACIONAL.

L’únic que demostren és que el nostre Secretari General ve d’un projecte fallit ideològicament i políticament, que ja fa temps que va caure el mur de Berlin i a més avui parlar d’Iniciativa és parlar d’un projecte fallit també en gestió. Aquests cracs que donaven i donen lliçons urbi et orbi sobre moral eco-socialista acaben de fer fallida econòmica i entrar en concurs de creditors. Tota la banda dels Coscubiela’s, dels Rabell’s, dels Herrera’s, dels Urtasun’s entre d’altres,  s’han carregat tot el seu patrimoni i capital polític.

Morral no en té la culpa de tot això, però li ha quedat una certa sordina nefasta d’Iniciativa que patim els de la CRIDA NACIONAL.

Com anècdota emprenyadora: És un diputat que sempre fa veure que no rep els e-mails. És un diputat opac cara els electors i correlacionaris seus.

Però com a recriminació de gruix, fa dues coses típiques d’Iniciativa: Practica el “no importa els mitjans, s’ha d’anar a l’objectiu” i així caigui qui caigui. I fa una segona cosa que el pujolisme se’n va aprofitar fins la sacietat. Fa una “interrupció ideològica personal”. Que vol dir això?

Que és capaç d’implementar un programa de dretes o centra-dreta amb tota tranquil·litat com per exemple ara el ineficaç sistema de Sectorials de la CRIDA NACIONAL, la qüestió és remenar les cireres. Si cal amagar les vel·leïtats ideològiques d’esquerres es fa, la qüestió es ocupar poder, encara que sigui de misèria.

El pujolisme va utilitzar com a càrrecs de confiança a primera o segona fila, com a quadres, a desenes de militants qualificats d’Iniciativa. Aquests feien llavors abstraccions ideològiques per la feina, fins donar-se casos emblemàtics com fou aquell Director de l’Escola de Policia que mentre ho va ser anomenat pel President Pujol, va interrompre temporalment la seva militància a Iniciativa. O sigui per ser Director va fotre per la finestra totes les seves idees i compromisos militants per ocupar el càrrec, però a més ho va explicar solemnement en públic.

El pujolisme va trobar en els quadres d’Iniciativa uns bons tècnics, encara jo penso que uns “bons tècnics amorals”. No cal ni dir que Iniciativa simultàniament va vilipendiar sense pietat el “Món Convergent”.
     
Amb tot aquest coixí ideològic i de pràctica política estratègica i tàctica el diputat Morral ha declarat que en la nova etapa política de la CRIDA NACIONAL per la República, que seria l’eix de tot “l’Espai Puigdemont”, el PDeCat s’hauria de dissoldre’s.

Voldria dir dissoldre’s i entrar tots a la CRIDA NACIONAL. El que no ha dit és si haurien d’entrar amb el DNI a la boca i amb les mans alçades amb els calçotets i calces baixades.

La capacitat de seducció i oportunitat del meu Secretari General són no només nul·les, és que no té projecte de negociació perquè ni ell, ni em temo Puigdemont, tenen una idea clara de com fer-ho.

Si jo fos del PDeCat engegaria a la merda a l’Il·lustre Senyor Diputat.

Com a socialista de la CRIDA NACIONAL per la República em poso les mans al cap de com es vol apropar i consolidar l’Ala Liberal de la CRIDA NACIONAL transitant cap a un inevitable cul-de-sac i  capitanejats per un piròman.

El PDeCat ni s’ha de dissoldre, ni suïcidar-se organitzativament. Perquè els necessitem en bloc, a tots, sense excepció !!!

La CRIDA NACIONAL només funcionarà si s’estructura com una CONFEDERACIÓ INTERNA PLURAL com a partit de masses o sigui com a partit/moviment, on el PDeCat en seran i ja són els liberals, com nosaltres serem l’Ala Socialista.

I els liberals i els socialistes, la centralitat de la CRIDA NACIONAL, serem el motor polític, social, cultural, governamental i parlamentari de tot l’espai de l’independentisme d’unitat nacional diferenciat de l’independentisme de classe que representa ERC o l’independentisme anticapitalista que representa la CUP.

Al PDeCat, als liberals independentistes se’ls ha de respectar de veritat en comptes de demanar-los-hi el seu harakiri i a més seduir-los per mancomunar un projecte de Partit Nacional, però primer se’ls ha d’entendre.

Ara mateix em compro a Amazon la versió digital del llibre de Carles Campuzano, “Reimaginem la independència”, a veure si entenc millor el seu Projecte Liberal. □