dimecres, d’agost 07, 2019



La Consellera Budó vol que Puigdemont es vesteixi de dona

L’actual Consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, que personalment no conec, sembla que provoca les situacions més absurdes i contradictòries als espanyolistes de Catalunya i també als de l’Estat.

Un digital que forma part de l’armada mediàtica més catalanofòbica que existeix, anomenat “El Confidencial” ja porta dos articles denunciant que la Consellera Budó ha simultaniejat el seu alt càrrec de la Generalitat amb ser membre també del Consell per la República.

El Consell per la República aquell organisme que la mateixa publicació a vilipendiat, calumniat i menyspreat, fent-ho a la vegada que al President legítim de Catalunya Carles Puigdemont el qualificava de fugit, lladre i no se quantes coses més.

Però perquè sigui més insòlita la jugada de l’espanyolisme, demostren la incompatibilitat de càrrec perquè hi ha una llei que ho determina: la 13/2005, de 27 de desembre, del “Regim d’incompatibilitats d’alts càrrecs al servei de la Generalitat”. Fins i tot cita els articles concrets de la llei que són demostratius de les “incompatibilitats”.

Però al·lucineu encara més, ara tota la fauna de polítics amb ganes de “caça” de l’independentista, s’han llençat en tromba i es fan seva les crítiques formulades pel digital.

Sabeu que han fet en realitat?

Que amb la seva operació han donat vida i atribuït públicament l’existència del Consell per la República i encara més, li atorguen a l’organisme una certa representativitat.

Al·lucinant !!! En tot cas, per un fatxa espanyol hauria de ser il·legal la pràctica de la Consellera, no incompatible.

No sé perquè a la Conselleria s’han posat nerviosos, perquè l’acció bumerang als nassos de l’espanyolisme ha estat fantàstica.

Aquests fatxes són enginyosos per reprimir, però la veritat és que la tant criticada Consellera Budó és la més enginyosa de l’òrbita de “l’Espai Puigdemont”.

Dos exemples per començar a corre:

PRIMER
La Honorable senyora aposta perquè JuntsxCat sigui “un únic partit” on sobrevisquin la Crida i el PDeCAT com a “espais de pensament”.

“Espais de pensament” ???? .

Ens vàrem associar a una organització política per acabar sent una fundació o un centre acadèmic per “pensar”?.

Li pot informar algú a la Consellera que al seu PDeCat ja té una Fundació vinculada al partit i sinó ha canviat de nom en diuen “Fundació Llibertat i Democràcia”. És una bona “fabrica” de pensament liberal.

No enganyem: JuntsxCat només és una marca. Un socialista de la CRIDA NACIONAL com jo, vol enquadrar-se amb els liberals procedents del PDeCat en una organització nova, no sota el que només és una marca o un simple canvi de denominació del PDeCat arreu de les comarques. Objectiu: “Casa nova” i “articulació nova pel territori” amb el 50% els liberals i el 50% els socialistes.   

SEGON
La Consellera totalment llençada a la vida reivindicativa i reforçada després de fer un àpat de germanor unitària amb totes les Conselleres del govern, s’ha vist en cor de dir una reivindicació justa i sentida per molts:  que hi hagi “lideratges femenins” en el nou Espai i que es vagi més enllà “de quotes o de paritat de llista”. “És hora que una dona encapçali aquest projecte”.

I el periodista veien la primícia, pregunta : I Puigdemont?

La Consellera veien la contradicció, ha assegurat que el lideratge de l’exPresident de la Generalitat Carles Puigdemont dins de JuntsxCat “és indiscutible”, Budó ha recordat que “malauradament és a l’exili” i que, per tant, cal algú que “pugui fer feina”. “Ens hem d’endreçar amb una estructura de partit polític tradicional”, amb almenys un Secretari general, un Secretari d’Organització i un responsable de política municipal, ha conclòs.

I la idea del President legítim?
Ara és hora que una dona encapçali el projecte? Ara? Ara?

Sonarà a ocurrència d’estiu però la consellera Budó vol que metafòricament Puigdemont “es vesteixi de dona”, si vol continuar el lideratge. Que traduït políticament vol dir: que la senyora Honorable del PDeCat diu o insinua que el “President legítim” faci un pas al costat i potenciem una nova Presidenta.

Entre la Consellera Budó i el periodista s’han oblidat del President Torra.

No us adoneu com d’apassionant és “l’Espai Puigdemont”. Shakespeare n’escriuria una fantàstica obra dramàtica. □



IMATGE: “Femme aux cheveux jaunes” (1031) de Pablo Picasso. Copyright© 2018 Estate of Pablo Picasso / Artists Rights Society (ARS), New York.