dimecres, de juny 10, 2020

“Democratitzem 
el dit de Puigdemont”

Tranquil·lament i sense perdre ni un minut continuem construint “l’Espai Puigdemont”, curiosament sense saber cap on va Puigdemont.

Però que quedi clar d’entrada: continuem reivindicant que Carles Puigdemont segueix sent el legítim President de la Generalitat de Catalunya.

Però aquesta reivindicació central no treu que s’hi pugui discrepar políticament amb Puigdemont.

La primera discrepància i molt important és com elegir el futur Presidenciable per governar la Generalitat de Catalunya, i que s’ha de presentar a les properes eleccions, de les que la campanya electoral ja està en marxa.

Primera idea: No potser un candidat posat a dit. Per això comencem la pedagògica campanya interna a tot l’Espai (JxCat, Crida i PDeCat): Democratitzem el dit de Puigdemont”.

Segona idea: S’han de convocar unes Primàries internes a tot l’Espai, per escollir el candidat i la llista electoral. Cada militant o associat: un vot. Abans de demanar “la unitat” als altres, cal que reforcem la nostra d’unitat. I una circumscripció única de l’Espai Puigdemont que és pluri-organitzatiu amb una campanya electoral interna, serà “fer unitat” de veritat i a la pràctica. No una unitat estèril de despatx.

Tercera idea: El candidat ha de passar comptes als militants i associats de que s’ha fet i ha d’aportar un Programa de govern i de mobilització independentista a curt, mitja i a llarg termini.

+++

Sinó fem tot això, deixem governar a Esquerra Republicana de Catalunya i nosaltres anem a l’oposició a reestructurar i muscular les nostres estructures i la nostra gent.

El pensament màgic en estratègia d’alliberament nacional no només és un sacrifici inútil, és un acte irresponsable i que centenars i centenars de catalans no es mereixen dels seus dirigents, dels seus partits i organitzacions.

Si voleu canviar les coses a “Can Puigdemont”, passeu aquestes propostes i defenseu-les !!!

---------------------------------------

IMATGE: “Doigt géant” escultura de Cesar. La Defense, Paris.