diumenge, de juny 07, 2020

La Web per felicitar els 90 anys del President Pujol (2)

Els hereus del PSUC contraataquen

L’historiador i periodista Antoni Batista publica al diari Ara d’aquest diumenge, jo ho llegit a l’Ara Balears, un article que titula “La segona clandestinitat del president Pujol”.

Batista és un excel·lent periodista, però quan fa de periodista orgànic del PSUC patina, sobretot quan ha intentat explicar la lluita unitària clandestina contra el franquisme, perquè ha esbiaixat totes les explicacions d’una manera insuportable per a un independentista. Però no només els del PSUC i els seus periodistes  s’ho apunten tot de l’antifranquisme, que fins i tot explicant la lluita unitària més amplia, ho fan de vegades de manera inversa a la que els propis comunistes havien dissenyat.

A Batista els títols als llibres i als articles no ho fa bé, per exemple haver co-escrit un llibre titulat “La Gran Conspiració. Crònica de l’Assemblea de Catalunya”, traeix la pròpia Assemblea i al propi PSUC: l’Assemblea de Catalunya no va ser “una conspiració”, fou precisament a l’inrevés. Fou la progressiva sortida a la superfície de les forces democràtiques.

Tota aquesta introducció reforça que Batista titula malament l’article de Pujol. La segona clandestinitat? A part de frivolitzar la “clandestinitat” amb un pretès enginyós titular, Pujol avui serà ningunejat, si nosaltres volem.

Perquè Batista als 90 anys del vellet Pujol és el moment d’explicar a fons el “pujolisme”. Des de dins i des de fora.

En l’article s’afirma : “ ... L’independentisme també li deu alguna cosa, però es clar, l’independentisme està en plena fase d’escriure’s una història a mida i Pujol li fa tanta nosa com a aquells tantíssims que li deuen algun favor i han optat pel connais pas de les negacions de Pere”.

A part de la barra personal de Batista de disparar que els “altres fan la història a mida” quan ell ha estat el campió de fer “històries a mida” i amb cartes marcades.

Per què sabeu que passarà? Que mentre explicarem al detall, al detall, el lligam del “pujolisme” amb l’independentisme històric i actual, també explicarem el PSUC i el “pujolisme”.

I llavors els pota negre del comunisme psuquià s’hauran d’amagar sota les cadires. Òbviament hi haurà excepcions, perquè el PSUC, tot i les meves frontals discrepàncies, crec que és un valor importantíssim de la història del País.

Serà divertit desvetllar els noms dels desagraïts actuals de “l’esquerra catalana oficial” que durant anys cobraven del “pujolisme”, literal cobraven, a canvi de res deshonest i jo crec que ells no eren deshonestos; i ho feien simplement a canvi de construir un potent Sistema de Partits a Catalunya, allò que tant ara molesta a uns nostrats que disparen contra els partits, inflant un discurs proto-totalitari, això si ple d’estelades.

Perquè 90 anys donen per moltes histories que anirem teixint.

T’hi apuntes Batista?

La primera història per explicar:

El dia que el PSUC va deixar de fer costat al Front Nacional de Catalunya de Joan Cornudella, després d’anys, d’anys de lluita unitària antifranquista i va fer costat incondicional a Jordi Pujol i a la seva gent. El Guti t’ho hauria d’haver explicat Batista. A mi no m’ho d’explicar ningú, perquè jo hi era i vaig viure el “drama”.